featured

911 Kilometrelik Suriye sınırımız FETÖ’ye teslim edilmiş

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Temmuz darbe girişimi, Suriye sınırındaki birliklerin bütünüyle FETÖ komutasında olduğunu ortaya çıkardı. Gaziantep ve Hatay’daki askeri birlikler 2 yıl, Şanlıurfa veMardin’deki birlikler ise bir yıl boyunca FETÖ’cü generaller tarafından komuta edildi. Cuntacıların önlerinin açılması için de başarılı komutanlar yurtdışına görevlendirildi.

2015’TE TAMAMEN FETÖ KOMUTASINA GEÇTİ

Fetullahçı Terör Örgütü, Türkiye’yi işgal girişiminin startını 1 yıl önce verdi. IŞİD ve PYD tehdidi nedeniyle angajman kurallarının değiştiği 911 kilometrelik Suriye sınır hattındaki birliklere komuta eden tugaylar 2015 yılı Ağustos ayında tamamen FETÖ komutasına geçirildi. Sınır hattı, duvar, dikenli teller, termal kamera sistemleri gibi çok çeşitli güvenlik önlemleri devreye sokulmasına rağmen, terörist geçişlerine karşı kontrolsüz bırakıldı. Son bir yıldır artan IŞİD ve PKK saldırılarına zemin hazırlandı.

SINIR KOMUTASINI DEVRALDILAR

FETÖ, Türkiye’yi işgal hareketi için Suriye sınırındaki yapılanmasını 1 yıl önce tamamladı.Gaziantep ve Hatay’da konuşlu tugaylar 2 yıl önce, Urfa ve Mardin’de konuşlu tugaylar ise son 1 yılda FETÖ’nün asker imamları tarafından tamamen ele geçirildi. FETÖ, Türkiye’nin sınırlarını terör örgütlerine karşı koruyan Gaziantep’te Suriye sınırını son 2 yıl kendisine bağlı komutanlarla yönetti. 2014 Ağustos’tan itibaren 5. Zırhlı Tugay Komutanlığını yürüten ve FETÖ bağlantısı nedeniyle TSK’dan ihraç edilen Tuğgeneral Cemalettin Doğan’ın yerine 5. Zırhlı Tugayın komutasına 2015’te tuğgeneralliğe terfi eden Murat Soysal getirildi.

VALİ: HUDUTTA KONTROL YOK

Sınır illerinin mülki amirleri de Suriye hududunun son bir yıldır kontrolsüz kaldığını şu açıklamalarla gündeme taşıdılar: Hatay Valisi Ercan Topaca, 15 Temmuz’dan bir hafta önce sınırdaki 200’ün üzerindeki askerin ve 7-8 zırhlı aracın komutanlığa çekildiğini, açıkladı. Topaca, bir vatandaşın, “Sayın valim sınırda kontrol yok, insanlar giriyor” ihbarı sonucu durumdan haberdar olduğunu anlattı.

YENİ GENERALLER ATANDI

Darbe girişiminin ardından, Türkiye’nin güvenliğinin sağlanmasında birinci öncelik olarak bakılan Suriye sınırının güvenliği, çiçeği burnunda komutanlara emanet edildi. 2016 yılı Yüksek Askeri Şura Toplantısında tuğgeneralliğe terfi eden Ali Ekiyor, Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığına, Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay İskenderun/Hatay 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına, Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali ise Urfa’da konuşlu 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığına atandı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
911 Kilometrelik Suriye sınırımız FETÖ’ye teslim edilmiş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir