featured

Başkan Savaş’ın Dünya Barış Günü mesajı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı  Doç. Dr. Lütfü Savaş, 1 Eylül Dünya  Barış Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı;

Emperyalistlerin ikinci büyük savaşı, 1 Eylül 1939 günü Nazilerin Polonya’yı işgaliyle başladı. Ardında elli iki milyon ölü, milyonlarca yaralı, moloz yığını haline gelmiş kentler, büyük bir acı ve gözyaşı bıraktı. İnsanlık tarihinin bu en acımasız, en kanlı ve en kirli savaşının başladığı bugün, yani 1 Eylül, Dünya Barış Günü olarak kabul edildi.

1 Eylül’ün Dünya Barış Günü olarak kabul edilişinden bu yana 77 yıl geçmiş olmasına ve günümüzde barışı savunanların çoğunluğuna rağmen dünya üzerinde savaş, çatışma ve zulümler sona ermemiş, savaşlardan çıkar sağladığını düşünenler tükenmemiştir.

BAŞKAN SAVAŞ,” BİR SAVAŞ VERİLECEKSE YALNIZ BARIŞ İÇİN VERİLMELİDİR”

Başkan Savaş yayınladığı mesajda, “Ortadoğu da yaşanan ve son zamanlarda ülkemizin de içine sürüklendiği kaos ortamında savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı, nefrete karşı sevgiyi savunmak her zamankinden daha büyük önem taşımaktadır. Ölüm haberleriyle anaların yüreklerine ateş düşerken sıkılan her kurşun umudumuzu ve geleceğimizi hedef almaktadır. Bir savaş verilecekse yalnız barış için verilmelidir.

Barışa giden yolda; barışa, demokrasiye yönelmiş istikrarlı ve kararlı bir siyasi irade mutlaka bulunması gereken ilk şarttır. Bunun yanında birbirlerinin kayıplarına, acılarına duyarlı, geçmişte yaşananları görmezden gelmeyen, nifak tohumları ekmek yerine yaşananlardan ders çıkarıp, gerçek ve kalıcı bir barışa köprü kuracak medya mensupları, eğitimciler, kolluk görevlileri, kamu görevlileri, tarihçiler, siyasiler, sendikacılar, emekçiler, işletme sahipleri, akademisyenler kısaca yediden yetmişe barış gönüllüleri gerekmektedir.

İnsan onurunun ve yaşam hakkının gözetildiği, tüm çocukların güldüğü, karınlarının tok olduğu, savaş uçakları yerine rengârenk uçurtmaların uçtuğu, dikenli tellerin yerini çiçeklerin, kin ve öfkenin yerini sevgi ve kardeşliğin aldığı, her türlü şiddetin son bulacağı kalıcı barış içinde yaşanacak ortak bir gelecek talebimiz ve aynı zaman da sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutlarım” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Savaş’ın Dünya Barış Günü mesajı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir