featured

Türkiye ne yapıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SURİYE’DE HER ÖRGÜT KENDİNCE BİRŞEY YAPIYOR

Musul’u İŞİD’TEN temizleme bahanesi ile leş kargaları gibi bir şeyler koparmak için konan 63 devletin ve destekledikleri terör örgütleri bölgede, kendilerince bir şeyler yapıyor. Türkiye ne yapıyor. Türkiye ne yaptırıyor…. Merak ediyorum….

Musul operasyonunun en önemli ayaklarından birini oluşturan TELAFER operasyonu. 29.Ekim.2016 Cuma-ertesi günü başladı. Gönüllü Halk Birlikleri  ( Haşdi Şabi ) basın ofisi Telafer’in İŞİD’ten temizlenmesiyle örgütün Musul-Rakka ikmal hattının büyük ölçüde kapanacağını belirtti….

Haşdi Şabi’nin Telafer operasyonlarını kınadıklarını belirten Irak Türkmen Cephesi Erbil Milletvekili Aydın Maruf “ Tamamı Türkmenlerden oluşan Telafer’e Haşdi Şabi operasyon yapması Türkmenler için büyük bir tehlikedir. Orada Türkmeni Türkmene vurduracaklar” ifadesini kullandı.

Şimdi. Haşdi Şabi’nin basın ofisinin açıklamasına mı? Yoksa Türkmen cephesi Milletvekilinin söylemine mi inanacağız.

Gerçeğe inanacağız. Musul’un ikmal yolu Telafer’den geçmez. İkmal için hava yolu kullanılmakta. Aklınca Haşdi Şabi denilen terör örgütü, sunni Türkmenlerle şii Türkmenleri bu kargaşa içinde birbirine kırdırmak istiyor. Bu toz duman içinde, şeytanın bile aklına gelmeyen oyunlar.. Bir şeyler yapıyorlar. Yapılanların tamamı Türkmenler üzerine oynanan oyunlar. Türkmen düşmanlığı. İşte bir örnek;

Musul operasyonun nasıl bir Türk Düşmanlığına dönüştüğünün bir başka belgesidir. PKK’nın eski yöneticisi olan bir teröristinin yaralanması ile ortaya çıktı.Sait ÇÜRÜKKAYA isimli eski bir PKK’lı terörist, Barzani’nin Peşmergelerine komutanlık yaptığı ve üç gün önce bir mayının patlaması  sonucu yaralandığı ve Almanya özel uçak ambulansı ile doktorlar gönderip tedaviye alındığı olayı, aslında çok şey anlatıyor….

Tüm bu olaylar içinde Türkiye ne yapıyor?

Türkiye dışişleri bakanı “ Telafer’e saldırı olursa  bizde buna duyarsız kalmayacağız “ şeklinde bir açıklamada bulundu.

Şimdi tekrar soruyorum. Ne yapacaksın? Ne yapacaksanız buyurun yapın. Geç kalmayın. Katliam  yapılıyor…

Musul 8 bölgeye ayrılacakmış. Musul Araplara, Sincar’ın Kürtlere, Telafer’in ise Türkmenlere tahsis edileceği söyleniyordu. Ne oldu.?

1920 yıllarında SYKES-PİCOT  anlaşmalarına karşın Halep, Musul, Rakka, Kerkük, ve Bayır-BUCAK Misak-i Milli kabul edilmişti o günün meclisi.

Şimdi, olaylara göre konuşma ile değil. Alınacak uygulanacak kararlarla, belirlenecek hedeflerle var olursun. Aksi halde, bir grubun dediği gibi,  Suriye yönetimi ile görüşmeler, diyaloglar şartmış  demek zorunda kalırız. Bilmem benden demesi.

Hoşça kalın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye ne yapıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir