featured

Milli Mücadele’de İlk Kurşun’un atılışının 98. yılı etkinliklerle kutlanacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dörtyol Belediye Başkanlığı, Milli Mücadelede İlk Kurşun’un atılışının 98. Yılı etkinlikleri programını açıkladı.

İlçemizde 4 yıldan bu yana İlk Kurşun Turunçgil Kültür ve Sanat Festivali olarak kutlanan 18 Aralık Milli Mücadelede İlk Kurşun atılması olayı, bu yıl Valilik Kararı ve İl Güvenlik Kururu kararıyla sade bir törenle kutlanacak. Valilik ve İl Güvenlik Kurulu’nun Ülkemizde artan terör olayları, ve güvenlik güçlerimizin şehit olmasını gerekçe göstererek Hatay genelinde Konser gibi büyük katılımlı organizasyonlara izin vermemesi üzerine Dörtyol Belediyesi Festival programında değişikliğe gitti. Dörtyol Belediyesi 3 gün sürecek etkinlik programını açıkladı.

Açıklanan etkinlik programında Milli Mücadelede İlk Kurşun’un atılışının 98. yıldönümü etkinlikleri 17 Aralık Cumartesi günü saat 15:00’ da Dörtyol Öğretmenevi’nde Türk Dünyası Şiir Yarışması ile başlayacak.

18 Aralık Pazar günü Kaymakamlık karşısı Eski Askeri Kışla Alanında Modifiye araç tutkunlarının yarışacağı saat 11:00’ dan  18:00’a kadar sürecek Dörtyol Belediyesi Modifiye Araç ve Motosiklet Yarışması düzenlenecek.

19 Aralık Pazartesi günü Milli Mücadelede İlk Kurşun’un 98.Yılı Kutlama Töreni saat 09.00 İlk Kurşun Anıt alanında kutlanacak.

19 Aralık Pazartesi günü akşam saat 18:00’da Dörtyol Kuvayi Milliyecilerimize Ahde Vefa Gecesi düzenlenecek.

20 Aralık Salı günü akşam saat 19:00 da Dörtyol Halk Eğitim Merkezinde Etkinliklerin finali ‘Son Umut İlk Kurşun’ isimli tiyatro gösterimi Dörtyollulara sergilenecek.

Bu birbirinden güzel etkinliklere birlik ve beraberliğimizi dosta ve düşmana göstermek adına ve Milli Mücadelede İlk Kurşun’u atan Yiğit Türkmen İlçemize yakışır bir şekilde kutlamak için hep birlikte etkinliklerde buluşalım.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milli Mücadele’de İlk Kurşun’un atılışının 98. yılı etkinliklerle kutlanacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir