featured

Hatoder başkanı Kerimoğlu, BŞB genel sekreteri Maden’i ziyaret etti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu ve Dernek Denetleme Kurulu üyesi Elmas Çiçek geçtiğimiz günlerde Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof.Dr.Mehmet Maden’i makamında ziyaret etti.

Kerimoğlu, toplumsal bir halk sağlığı sorunu olan talasemi ve orak hücre anemi hastalıkları konusun da dernek olarak il genelinde yapılan çalışmalardan bilgiler aktardı.Yapılan çalışmaların toplumun yararına çok ciddi bir sağlık sorununu ortadan kaldırmaya yönelik olduğuna ve çalışmalarda hasta bebek doğumlarının en geç 2017 yılı sonuna kadar sıfıra getirilmesi konusunda hedefler konulduğuna dikkat çekerek başta kamu kurum ve
kuruluşlarının elbirliği içerisinde üzerlerine düşen görevi yapmaktan çekinmediklerini dile getirdi.

Kerimoğlu daha sonra 28-29 Ekim 2017 tarihleri arasında talasemi ve orak hücre anemi hastalıkları konusunda yapacak oldukları bölgesel eğitim çalışmalarından da bilgiler aktararak bu çalışmalara destek veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’a da ayrıca teşekkür etti.

Prof.Dr.Mehmet Maden ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Maden konuşmasında, ülkemiz için önemli bir halk sağlığı sorunu olan talasemi ve diğer hemoglobinopatili hasta sayısının Hatay ilinde oldukça fazla olmasının oldukça üzücü ve bir o kadar da düşündürücü olduğuna değindi. Bunun için alınan tedbirleri elden bırakmadan sürdürmek gerektiğine değinerek bu hastalıkların önlenmesi için kamu kurum ve kuruluşları
kadar vatandaşlarında üzerlerine düşen görevleri elbirliği içerisinde yapmalıdır, kaldı ki sizin gibi önemli işler başaran bir derneğinde herkesçe desteklenmesi bizlerin görevi olmalıdır, dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hatoder başkanı Kerimoğlu, BŞB genel sekreteri Maden’i ziyaret etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir