featured

CHP Cumhur İttifakının İddialarını Yalanladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay AKP İl Başkanı Adem Yeşildal’ın Hatay Büyükşehir Belediyesi icraatlarını eleştiren iddialarına CHP Hatay örgütünden yalanlama geldi.

Hatay AKP İl Başkanı Adem Yeşildal’ın Hatay Büyükşehir Belediyesi icraatlarını eleştiren iddialarına CHP Hatay örgütünden yalanlama geldi. Belediye Taş Bina önünde toplanan CHP’li milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda partili adına açıklamalarda bulunan CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, ‘‘Cumhur İttifakı’nın yerel siyaset üzerinden partileri AKP ile MHP’nin genel siyasette partimiz ve CHP’li belediye başkalarına yönelik algı operasyonu dilini Hatay ve Hatay siyasetine taşıması ile gerçekleşen AKP İl Başkanının iftiralar içeren -sözde- basın açıklamasına karşı CHP Hatay olarak “tek vücut, tek ses” cevap veriyoruz.’’ diyerek AKP’nin suçlamalarını tek tek yalanladı.

Cumhur İttifakı grupları ile iddialarda bulunan AKP il başkanı Yeşildal’a cevap veren CHP’li Şahin şu ifadeleri kullandı;

‘‘Değerli basın mensupları, kıymetli hemşehrilerim,

22 Ağustos günü AKP il başkanı Sayın Adem Yeşildal, Hataylıların bayram ve kutlamaların birlik içinde bir arada yapıldığı Belediye Taş Bina önünde, Cumhur İttifakı gruplarının belediye başkanları, meclis üyeleri, ilçe başkanları ve partililerini alarak bazı açıklamalarda bulunmuştur.


Bu açıklamalarına Cumhur ittifakının bazı milletvekilleri de aynı dil ile sosyal medya üzerinden destek olmuştur. Twitlerinde ‘’CHP’ belediyeciliği’’ ifadeleriyle CHP’li belediyeler ile Cumhuriyet Halk Partisini yıpratmaya ve gerçek gündemi örtme çabası içerisinde olmuşlardır.


Türkiye genelinde algı operasyonları yaparak yönetme alışkanlıkları malumunuz… Bunu artık 83 milyon vatandaş biliyor. Ancak Hatay’da biz yıllardır barış ve kardeşliğin dilini kullandık. Burada bu operasyon tutmaz. Tutmayacak. Az sonra öncelikle yağmış oldukları basın açıklamasındaki iddialarına cevap vereceğiz. Madem halkımızı bilgilendirmek gerekiyor, o zaman doğru bilgiyi yine biz CHP olarak vereceğiz.


Sayın Yeşildal yerel siyaset üzerinden partisi AKP’nin genel siyasette partimiz ve CHP’li belediye başkalarına yönelik algı operasyonu dilini Hatay ve Hatay siyasetine taşıdığı için bugün burada karşınızdayız.

2014 yılında büyükşehir olan Hatay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimleri kazandığı günden bu yana AKP iktidarı tarafından üvey evlat muamelesi görmektedir.

Özellikle yatırımlar ve bütçelendirmelerdeki tutumu ile büyükşehir belediyemiz zor durumda bırakılarak halkımıza yönelik hizmetler engellenmek istenmektedir.

Bunların Hatay halkını cezalandırma amacını taşıdığı açıktır. AKP İl Başkanın burada, kameralar karşısına geçip Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ilgili mesnetsiz ve algı oluşturmaya yönelik suçlamalarına ve tüm iddialarına karşı, gerçekleri halkımıza anlatmak görevimizdir.

AKP’nin Suriyeliler ile ilgili hiçbir önerimizi dinlemeyip sergilediği yanlış dış politika nedeniyle şu anda Hatay’da nüfusumuzun yüzde 35-40’ı, yani neredeyse her 3 kişiden 1’i Suriyelidir. Çok kısa zamanda ilimiz büyük bir göçle karşı karşıya kalmıştır. Buna rağmen Hatay, merkezi hükümetten ek hiçbir bütçe alamamakta aksine ekmeğini Suriyeliler ile bölüşmek durumunda kalmaktadır. Hataylılar, sadece ekmeğini değil tüm imkanlarını bölüşmek zorunda kalmıştır.

Hatay Büyükşehir Belediyesi böylesine bir sorumluluk karşısında kendi vatandaşları için ayrılan paydan hem vatandaşlarımıza hem de Suriyeli mültecilere hizmet vermek durumunda bırakılmaktadır.


Hükümetin vermediği desteği kendi öz kaynakları ile kapatıp hizmette kusur bırakmamak adına proje ve uygulamalara giden Hatay Büyükşehir Belediyesi, tüm bunlar yetmezmiş gibi iktidar sahipleri tarafından, haksızca, hukuksuzca, yüzsüzce ve utanmazca iftiralara uğramaktadır.

Keşke halka açıklama yapmadan gerekli araştırmaları yapıp, hatta belediyemizden belgeleri isteselerdi, böyle bir talihsiz açıklama olmazdı. Hatay mitinginde 9 baraj yapıldı dedirterek Genel Başkanları Tayyip Erdoğan’ı da bu şekilde hataya düşürmüşlerdi. Anlaşılan burada AKP il başkanına da yanlış bilgi aktarımı söz konusu.

Değerli basın mensupları, kıymetli hemşehrilerim,

AKP il Başkanı, yanında duran belediye başkanlarını, meclis üyelerini, partililerini alarak belediye binası önünden tehditler savurmuştur.

Yapılan açıklamanın yöntemi ve içeriği siyasi nezakete aykırıdır.

Hodri meydan…

AKP’nin İl başkanı “CHP’li bazı yetkililer de rahatsız” diyerek hadsizce partimize el uzatmıştır, kimler nelerden rahatsız bunu net şekilde açıklamalıdır.

Tahakkümden’ söz ediyor, kendilerinden daha fazla tahakküm kurmak isteyen kimse yoktur. Öyle ki kendilerinin tutumu Belediye Meclisi Üyelerinin kendi imzalarını red noktasına gelmelerine sebep olmuş, üyeleri “sözünde durmayan yalancılar” konumuna düşürmüştür.

Örnek mi:

24 Mayıs’ta yapılan Meclis toplantısında, belediyemizin talepleri komisyona havale edilmiş,

Komisyon çalışması yapılmış ve;

395 milyon Lira borçlanma

Fen İşleri yıllara sarı asfalt işi ve

EXPO etkinlikleri için talepler uygun görülmüş, rapora bağlanmış ve imza altına alınmıştır. Belediye idaresine rapor teslim edilmesine rağmen, imzalanan komisyon raporu bilmediğimiz bir tahakküm neticesinde değiştirilip farklı bir rapor hazırlatılarak meclise getirilmiştir.

Bu davranış, Büyükşehir Belediyesinin projelerinin sabote edilmesinden başka bir anlam taşımamaktadır.

Kimsenin partimizi ve belediye yöneticilerini yalan yanlış algılarla zan altında bırakmaya hakkı yoktur.

Cumhur İttifakı sözcüsü AKP il başkanının sözleri; Büyükşehir Belediyesi’nin gayrimenkul satışı planlarına karşı çıkması, halkımızı yanlış yönlendirmeyi amaçlayan, ‘çamur at izi kalsın’ mantığıyla yapılan bir kara propagandadır.

Yüzbinlerce Suriyeli’nin de eklenmesi ile sorunlara çözüm bulmak için kendi öz kaynaklarını kullanmaya çabalayan Büyükşehir belediyesinin önemli tüm projelerinin önüne set koyma çabası vardır.

AKP ve MHP belediye meclis üyelerinin belediye meclisinde halkımızın yararına olan kararlara sürekli red oyu vererek hizmetleri engelleme çabalarına rağmen, Büyükşehir belediyemiz kendi öz kaynaklarını yaratmış ve Hatay halkı ile 10 yıldır misafir ettiğimiz 800 bine yakın Suriyeli nüfusa hizmet götürme çabasında olmuştur.

Evet arkadaşlar, Hatay Büyükşehir Belediyesi kendi öz kaynakları yani kendi bütçesi ile bazı gayrimenkuller satın almış bu gayrimenkulleri değerlendirip karlı şekilde satma yoluyla yine belediyeye bütçe oluşturmak için alım-satım uygulamaları yapmıştır ve yapacaktır da.

Buradan açıklama yapanlar ve halkımız bilmelidir ki; ki Hatay Büyükşehir belediyesi, gayrimenkul satışı yaparak gelir elde eden 30 büyükşehir arasında; AKP’li Gaziantep, Kayseri, Erzurum, Kahramanmaraş gibi belediyelerden sonra 15.sırada yer almaktadır.

Bu alım-satımlardan elde edilen gelirler yine belediyenin hizmetlerinde kullanılan, yani belediyenin bütçesine katkı sağlayan, Hatay için oluşturulan bütçelerdir. Sayın il başkanı kendi belediyelerinin ve partisinin hükümetinin çar-çur etme politikalarını bize yamamak istemektedir.

Bu uygulama sadece Hatay’da değil 81 ilin tüm il ve ilçe belediyelerinde uygulanan, yasalara göre kanuni olan çalışmalardır.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi de bu yetkiyi resmen HBB’ye vermiştir.


Gelin ilk sıralarda olan AKP’li belediyeler ile Hatay’ı karşılaştıralım:


Gaziantep toplam gelirinin %25’ini yani 427 milyon lirayı, Kayseri gelirinin %16’sını yani 200 milyon lirayı, Erzurum toplam gelirinin %15’ini yani 152 milyon lirayı, Kahramanmaraş ise gelirlerinin %8’ini yani 66 milyon lirayı belediyeye ait gayrimenkulleri satarak elde etmişken, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin gayrimenkul satışı yaparak gelir elde eden 30 büyükşehir belediyesi arasında 15.sırada olduğunu halkımıza bilgilendirmek boynumuzun borcu olmuştur. 2018-2019 yıllarında bu belediyeler aynı şekilde gayrimenkul satışı yapmış, Hatay Büyükşehir Belediyesi ise 2018’de hiç 2019’da sadece 900 bin liralık gayrimenkul satışı geliri elde etmiştir.

Hatta Hatay Büyükşehir Belediyesi 492 dönüme yakın kendi öz kaynakları ile yer satın alarak belediyeye kazandırmıştır. Ki bu yerler devlet kurumlarından devir yoluyla değil, kendi öz kaynaklarla alınan yerlerdir. Bu konuda da hem AKP il başkanına hem de halkımızı doğru bilgiyi aktaralım.

AKP’li belediyeler gayrimenkul satarken çar-çur yok kar var, CHP’li belediyeler gayri menkul satıp halk için kullanılacak öz bütçe oluşturunca çar-çur var, israf var… Öyle mi?

Oysa ki 83 milyon çar-çuru kimin yaptığını çok iyi bilmektedir. Çar-çur arayanlara aynaya bakmaya davet ediyoruz!

Her şehre bir saray çabasında olanlar ile filosunda 8 tane uçak bulunduranlar, vatandaşı açlık sınırının altında bırakıp 7-8 yerden maaş alanlar, yangın söndürme uçağı almayıp yangınları söndüremeyenler, Tank Palet Fabrikası’nı içindeki hammadde fiyatına yandaşına peşkeş çekenler yani çar-çur’un kitabını yazanlar bu açıklamayı yapan AKP ve Cumhur İttifakı zihniyettir.

Veriler ortada: AKP’liler her zamanki gibi adaletsiz, mesnetsiz iftiralara başvurmuş, algılara yönetimi yapmakta ve milletimizin aklıyla alay etmektedir.

Basın açıklamalarında; Antakya’da fuar alanı diye bir alandan söz etmektedirler. Orası fuar alanı değildir. Çadır kurularak bir-iki kez fuar yapılan, alt yapısı olmayan bir arsadır. Şu anda EXPO alanlarında iki tane tertemiz, alt yapısı tamamlanmış, şehrimize yakışan iki fuar merkezi yapılmıştır. Gidip görsünler.

Burası bazılarının iddia ettiği gibi deprem toplanma alanı da değildir. İlgili kurumlar ve jandarmanın tespit ettiği deprem toplanma alanları bellidir. Bu arsa o alanlar içinde değildir, çok ciddi şekilde kar edilerek satılması planlanan ve halkımızın yararı için kullanılacak bir arsadır.

Bu arada AKP İl Başkanı, Kültür Varlıkları İhalesi ile ilgili iddialarda da bulunmuştur.

21 Haziran 2021 tarihinde 2021-316675 ihale kayıt numaralı Büyükşehir Belediyesine ait parsellerde Restorasyon Yapım işi tamamen Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliğine göre ihale edilmiştir.


İhale kapsamındaki işler içerisinde iddia edilen parsellerin hiçbirinin restorasyonu bulunmamaktadır.

Bahse konu ihale kapsamında restorasyonu planlanan 14 Ocak 2021 tarih ve 12 sayılı Meclis Kararı ile yüzde 25’nin 2021 yılında ve yüzde 75’nin 2022 yılı bütçesinden karşılanarak, tamamı belediyeye ait parseller şunlardır:  

Samandağ’daki Zeytunlu mahallesindeki İngiliz Okulu ile Antakya İlçesi üçüncü mıntıka 1514 no’lu parsel restorasyonu, Antakya dördüncü mıntıka 2 bin 67 no’lu parsel restorasyonu, Samandağ- Zeytunlu mahallesi 3 bin 963 no’lu parsel, yine Antakya Kalesi mevkii Teleferik Üst İstasyonu Çevre Düzenleme Yapım İşi.

Ayrıca 16 Temmuz’da Zeytunlu mahallesindeki İngiliz Okulu caddesi 4 bin 361 no’lu parselde bulunan tarihi İngiliz Okulu yer teslimi yapılmıştır. Ancak ilgili parselde işgal tespit edilmiş ve işgalin giderilmesi için Emlak İstimlak Daire Başkanlığına bilgi verilmiştir. Konuyla ilgili tebligat yapılmış ve 7 gün içerisinde bahse konu taşınmazın tahliyesi talep edilmiştir. İşlemlerin bitimine müteakip ihale kapsamında restorasyon işlemlerine başlanacaktır.

Sayın AKP il başkanına tavsiyemiz iki yüzlü davranarak değil, Hatay Büyükşehir Belediyemize halkımızın yararı için destek olmalarıdır. Bunun en birinci yolu da bir an önce semimiyetsizliği bırakıp, Belediye Meclisi Üyeleri üzerindeki tahakkümü kaldırmalarıdır.

Yolsuzluk, rant ve israflarla Cumhuriyet kazanımları ve stratejik öneme haiz onlarca kurumu ve taşınmazları yandaşları ile yabancılara peşkeş çekerek satan AKP’liler Ereğli ve İskenderun Demir Çelik Fabrikası, Tekel Alkollü İçkiler, Sümer Holding ve Şeker Fabrikaları, ETİ Holding, PETKİM, TÜPRAŞ, TELEKOM, Tank Palet Fabrikası ve termik santrallere kadar tüm milli değerlerimiz anti-milli uygulamalarla satılırken ses çıkarmayıp, bugün hükümetlerinin üvey evlat olarak gördüğü Hatay’a hizmet için belediyenin kar elde edeceği, kendi gayrimenkulleri satışa çıkarıldığında feryat figan kameralar karşısına geçiyor.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusudur!


– Milletimizin menfaati için verdiğimiz her önergeyi mecliste de reddeden Cumhur İttifakı’nın AKP’li ve MHP’li yöneticileri neredeydi onlarca kat maliyetlerle havalimanları yapılırken?


– Neredeydi vatandaşın hiç geçmediği ancak vergisiyle yandaş müteahhitlere ödeme yapılan otoyol ve köprü ihalelerinde?

– Neredeydi Türkiye dünyanın en pahalı yakıtını kullanırken, neredeydi her gün elektrik ve doğalgaza zam yapılırken?

– Neredeydi enflasyon almış başını gitmiş, Türk Lirası döviz karşısında pul olmuş, vatandaş açlık ve sefalete terk edilmişken?

– Neredeydi ormanlarımız cayır cayır yanarken?

– Neredeydi Saray’a uçak filosu kurulup Türk Hava Kurumu’nun yangın uçakları çürümeye terkedilirken?

  • Neredeydi yanan orman alanlarının imar yetkisi Turizm Bakanlığına devredilirken?

Hemşehrilerimiz bilmelidir ki; iktidara geldikleri günden bu yana Türkiye’nin değerlerini satıp, rant ve yolsuzluk politikalarıyla hazineyi soyup soğana çeviren, insanları çöpten gıda toplayacak, 3 kuruş maaşla simit-ayrana mahkum bırakan AKP ve yöneticileri, asılsız iddialarla ‘’bu yargının işidir’’ diye açıklamalarda bulundular ya, bizim de onlara bir tavsiyemiz var; ülkemizi ve vatandaşlarımızı bu hale getiren bakanından bürokratına, milletvekilinden parti yöneticilerine kadar tüm sorumlular hakkında görevi suistimal ve kötüye kullanma suçları da dahil, suç duyurusunda bulunma ve ayrıca bu işlemlerin yürütmesinin durdurulması, iptali istemiyle bağımsız Türk Yargısına müracaat etmelidir.


Kendi halkı hükümetin yanlış politikalar ile açlık ve ölüme terk edilmişken, 12 bin 195 lira olan yoksulluk sınırının altında yaşayanların sayısı 20 milyona dayanmışken, AKP hükümetlerinin yapması gereken sağlık ve sosyal yardımları yapan CHP’li belediyeleri eleştirmek abesle iştigale etmektir.

En fazla vergi veren 7. il olan Hatay, yatırımlarda maalesef 56.sırada yer alıyor. AKP hükümeti, Hatay’a hak ettiği oranda devlet yatırımlarından teşvik vermediği gibi bir de Hatay Büyükşehir Belediyemizin kendi imkanları ile Hatay halkına yapacağı yardımları da baltalama derdine düşmüş durumda.

Esnafa borç öteleme, çalışana ve öğrenciye kredi, EYT’lileri yük maliyet, emekliye açlık sınırı altı maaş, çiftçiye borç yükü veren, 3600 ek gösterge sözü verip unutan zihniyet, yangın ve sel gibi olağanüstü afetlerde de halka IBAN veriyor! Bu da yetmezmiş gibi sosyal devlet olmanın gereklerini unutan Cumhur ittifakı görevini yapmaya çalışan CHP’li belediyeleri de suçluyor! Ne yaparsanız yapın, Türkiye’nin aydınlık yarınları için çalışmaktan hiçbir zaman geri durmayacağız.


Keşke hükümet üzerine düşeni yapsaydı da Hatay Büyükşehir Belediyesi bu şekilde hizmet götürme çabasına girmeseydi. Ancak AKP, CHP’li belediyeleri ve halkımızı cezalandırıp iş yapamaz hale getirmek için çalıştığı sürece, belediyeler kendi öz kaynaklarını oluşturacak ve halkımıza karşı hem hükümetin yapmadığı hizmetleri hem de kendi görevlerini yerine getirecektir.

Bu mihvalde sormak istiyoruz;

  1. Türkiye’deki AKP ve MHP’li belediyeler şimdiye kadar kaç adet belediye mülkü taşınmazı satışa çıkarmıştır?
  2. Bu taşınmazların kaçını kendileri alıp sonrasında kar ile satmıştır? Kaçı ise devir aldıkları önceki belediye yönetimi tarafından belediyeye kazandırılmış, kaçı devlet arazisi iken satılmıştır?
  3. AKP’li belediyelerin elinde bulunan taşınmazların kaç adeti devlet arazi mülklerinden devir alınmştır?

Altını çizerek bir kez daha söylüyoruz ki; Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin satışa çıkardığı gayrimenkuller, Hatay Büyükşehir’in kendi imkanları ile satın aldığı, sonrasında gerekli bakım, onarım çalışmaları ile daha da değerlendirip, belediye bütçesine yani halkımıza sunulacak hizmetlerde kullanılmak üzere kar ile satılacak olan taşınmazlardır.

Gönül isterdi ki AKP Hatay’a üvey evlat muamelesi yapmasaydı ve devlet yatırımlarından gerekli ve hak ettiği payı sağlasaydı da belediye işi gücü bırakıp al-sat işi ile kendisine bütçe yaratıp Hatay halkına hizmet götürmek için çırpınmasaydı.

2020’de Hatay’da toplanan vergi 12,5 Milyar iken 2021 Kamu Yatırım Programında Hatay’a (ve tabi ki ek Suriyeli nüfusa) ayrılan paranın sadece 408 Milyondur.

Gönül isterdi ki; AKP il başkanı, dediğimiz verginin sadece 3’te 1’i yatırım sözü olarak verildiğinde ve bunlar taahhüt olarak kalıp, hizmet olarak Hatay’a gelmediğinde de Cumhur İttifakı gruplarını yanına alarak basın açıklaması yapıp Hatay’ın hakkını partisi AKP’den isteseydi.

Gönül isterdi ki; Sayın Yeşildal, gri pasaportla insan kaçakçılığı yapan AKP’li belediyeler ve kendi bakanlığını dolandırdığı için görevden aldıkları Ticaret Bakanı için de hukukçu kimliği ile Cumhuriyet savcılarını göreve davet etseydi.

Gönül isterdi ki; AKP, Suriye’deki beceriksiz dış politikaları ile Suriye savaşından Hatay’ın ne kadar etkilendiğini, Suriyeli mültecilerin Hatay’da yarattığı sorunlar hakkında da rahatsızlığını dile getirseydi.


Gönül isterdi ki; özellikle yanlış Suriye politikasıyla AKP’nin, Hatay turizmini 10 yıldır baltalamasına da ses çıkarsalardı. Keşke 2010 yılında, yani Suriye iç savaşı başlamadan önce, Hatay’a ziyarete gelen turist sayısı 357 bin civarındayken, 2020 yılında Hatay’a gelen yerli ve yabancı turist sayısının sadece 113 bin civarında olduğunu da halkımıza anlatsalardı.

Gönül isterdi ki; AKP il başkanı, 2008’de yatırım programına alınan Büyük Karaçay Projesi söz verilen tarih 2013’te bitirilmediğinde, şimdi de 2025’de bitecek denildiğinde Hataylı’nın hakkını savunsaydı.

Gönül isterdi ki; Sayın Yeşildal, 2013’de yatırım programına alınıp, 1 adım ilerleme olmayan Gönen Çayı Projesi’nde de, derin kuyulardan su çeken Arsuzlu’nun hakkını savunsaydı.

Gönül isterdi ki; Sayın Yeşildal, Antakya – Reyhanlı Cilvegözü Yolu

Altı bölgesi üzerinde 38 kilometre yolu 19 yılda bitiremeyen AKP hükümetinden Hataylı’nın hakkını isteseydi.

Gönül isterdi ki; Sayın il başkanı, seçim meydanlarında ‘5 mayıs 2015’de Reyhanlı Barajı’nı açacağız.” diyen AKP’lilere, ‘’2021’deyiz Reyhanlı Barajı’ndan 1 metrekare tarlasını sulayan bir çiftçimiz var mı Amik Ovası’nda?’’ diye de sorabilseydi.

Gönül isterdi ki; AKP politikaları sayesinde Hatay’da tarım bitirilirken ses çıkabilseydi. Keşke 2011’de 35 bin 403 sigortalı çiftçi varken, nisan 2021’deki kayıtlı çiftçi sayısı 10.269 bine düştüğünde Hataylının hakkını arasalardı.

Gönül isterdi ki; Hatay sanayini, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan, Suriye’ye ve Suriye üzerinden her gün 250 araç, yılda 110 bin araç taşıma yaparken, şimdi 25 günde sadece 1 gemi kalkıyor duruma getiren AKP hükümetini de eleştirselerdi.

Gönül isterdi ki; her seçim dönemi vaat ettikleri Amanos Tüneli’nin hayata geçirilmesi için çaba harsalardı.

Gönül isterdi ki; 4 ilçe ve 4 sanayi bölgesinden geçen Osmaniye-İskenderun E-91 karayolunun defalarca projelendirilmesine rağmen hala bir kazma bile vurulmadığını sorgulasaydı. Lojistik köy, hızlı tren ve otoban projelerinin devamlılığını sağlayıp Hatay’a kazandırsalardı.

Ve gönül isterdi ki; Geçmiş dönemleri de çok iyi bilen eski milletvekili AKP il başkanı Sayın Yeşildal ve yanında bulunan Cumhur İttifakı grubu önce kendi hükümetlerinin Hatay’a üvey evlat muamelesi yaparak Hatay halkını cezalandırmalarına karşı durup memleketlerini savunsalardı.


Ancak bunun yerine partimiz ve Hatay Büyükşehir Belediyemiz üzerinden CHP’li belediyelere dil uzatma gafletinde bulunarak, belediye meclisinde istedikleri olmazsa, büyükşehir şehir eğer hesap veremezse bizleri sokaklara çıkma ile tehdit etme aymazlığında bulunulmuştur.

AKP il başkanı biliyor olmalıdır ki; Hatay’da kardeşlik ve barış iklimi hakimdir. Halkı pravokasyona davet etmek kimsenin haddi değildir. Bu meydanda biz halkı şampiyonluk kutlamaları, zafer kutlamaları, konserler vesaire için toplanıyoruz. Bu halkı kin ve öfkeye sevk edecek açıklamalara Hatay halkının karnı toktur.

Rant için değil halk için hizmet veren CHP ve CHP’li belediyeler ile Hatay Büyükşehir Belediyemizin veremeyeceği hiçbir hesap da yoktur.

Aynı zamanda avukat ve eski milletvekili olan AKP İl başkanı Sayın Yeşildal ve bir kısım milletvekili ‘bu bir yargı sorunudur’ diyene kadar yargıya başvurmayı deneyebilir. Savcılık ve mahkemeler orada. Buyursunlar dava açsınlar ve yüce adalet önünde belgelerimizle aklanıp yalanlarınızı ortaya çıkaralım. Bizim alnımız ak başımız diktir.

Bugün burada şehir dışı programı nedeniyle aramızda olamayan Hatay İl Başkanımız Sayın Ramiz Parlar’ın öncülüğünde vefakar örgütümüz, milletvekillerimiz, il-ilçe başkan ve yöneticilerimiz, belediye başkanlarımız ve Hataylı hemşehrilerimizle “tek vücut, tek ses” gerekli cevabı veriyoruz.


Ayrıca bugün burada Hatay’da Cumhuriyet kazanımlarımızdan olan İskenderun Demir Çelik, İskenderun Limanı, İskenderun İsdemir Limanı’nı satışa çıkarıp satan AKP rejiminin sattıkları ile Türkiye’nin kurucu ve kurtarıcı partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1924 yılından bu yana kazandırdıklarını hatırlatarak Cumhur İttifakı üyelerinin hafızasını tazeleyelim isterseniz: AKP’nin 18 yılda sattığı varlıklar arasında liman, otel, baraj, şirket, sanayi tesisi ve gemi gibi 229 adet Cumhuriyet kazanımı var.


CHP’nin 1924’ten bu yana yaptıkları arasında ise Devlet Demir Yolları, Refik Saydam Hıfzı-Sıhha Enstitüsü, Türk Tarih Kurumu, Merkez Bankası, Çocuk Esirgeme Kurumu, Etibank, Türk Kuşu, Türk Hava Kurumu, Mersin Limanı, Tank Palet Fabrikası Şeker Fabrikası, Kayseri Uçak ve Motor Fabrikası, Barut Tüfek ve Top Fabrikası gibi 226 varlık yer alıyor.

Son olarak;


Kimsenin kimseyi kandırmaya, yalan ve yanlış ithamlarla karalamaya çalışmaya hakkının olmadığını söyleyerek,


Milletimizin aklıyla alay edenlere bir kez daha yüksek sesle söylüyoruz; yüce halkımız bu gerçekleri görmektedir. Ve ilk seçimde Cumhur ittifakı üyesi AKP ve MHP’ye sandıkta en güzel cevabı verecektir.

Az kaldı;

Millet kan ağlıyor yoksulluktan, şalterleri indirdi ilk seçimlerde ampulleri patlatacak.’’

AKP’NİN SATTIĞI KURUM VE KURULUŞLAR;

Paşabahçe Cam Sanayi
Ereğli Demir Çelik
ASELSAN Hisseleri
HAVELSAN Hisseleri
ETi Holding
PETKİM
TÜPRAŞ
Sakarya Tank Palet Fabrikası
BURSAGAZ
ESGAZ
EÜAŞ Ahlat Akarsu Santrali
TEDAŞ Başkent Elektrik
Ünye Çimento A.Ş.
Türkiye Gübre Sanayi A.Ş.
TEKEL Alkollü İçkiler A.Ş.
İstanbul Sigara Fabrikası
Kıbrıs Türk Tütün Ltd. Şti.
Merinos Halı Markası
Seydişehir Eti Alüminyum
Mazıdağı Fosfat Tesisleri
Hekimhan Demir Madeni
Güney Ege Linyit İşletmesi
Ayvalık Tuz İşletmesi
Çankırı Kaya Tuzlası
Et Balık Samsun Soğuk Hava
Sümer Holding
Yeşilova Halı, Yün, İplik
Manisa Pamuklu Mensucat
Beykoz Deri ve Kundura
Manisa Et-Tavuk Kombinası
Kütahya Şeker Fabrikası
OYAKBANK
Sınai Kalkınma Bankası
Yapı Kredi Bankası
Sabiha Gökçen Havaalanı
SEKA
THY-USAŞ Hisseleri
Türk Telekom
AyCell
Araç Muayene İstasyonu
Ray Sigorta A.Ş.
Başak Sigorta A.Ş.
SÜTAŞ Malatya İşletmesi
Ortadoğu Teknopark A.Ş.
İstanbul İmar LTD. Şti.
TCDD Mersin Limanı
Büyük Efes Oteli
SEKA’nın fabrika ve tesisleri
Başkent Doğalgaz Dağıtım
Koç Holding hisseleri
THY- Lojmanları
Trakya Cam ve Anadolu Cam
KTHY hisseleri
TOFAŞ hisseleri
ÇELBOR
TAKSAN
Oymapınar Barajı
Antalya Limanı
GERKONSAN
DİTAŞ
TÜMOSAN
Ortadoğu Teknopark A.Ş.
Sakarya Traktör İşletmesi
HEKTAŞ A.Ş.
Büyük Ankara Oteli
Büyük Tarabya Oteli
Kızılay Emek İşhanı
Kuşadası Tatil Köyü
İstanbul Hilton Oteli
Çelik Palas Oteli
Erciyes Sosyal Tesisleri
Ataköy Otelcilik A.Ş.
Ataköy Marina
Kuşadası Tatil Köyü
Yeditepe Beynelmilel Otelcilik hisseleri
OYAK İnşaat hisseleri
MEYBUZ A.Ş.
ARÇELİK hisseleri
ASPİLSAN Askeri Pil San.
TKİ’ye ait 79528 ve 73021no.lu maden ruhsatları
Cam ve Çimento Sanayi
Soda Sanayi ve Metal
BUMAS
ERYAĞ
İstanbul İmar Ltd. Şti.
SÜTAŞ hisseleri
Tercan İşletmesi makineleri ve Gemlik, Samsun, İstanbul ve Kütahya fabrikaları, İstanbul Satın Alma Müdürlüğü Binası, Şanlıurfa, Tekirdağ, Fatsa depoları
Alkollü İçki Sanayi
Adana, Tokat, Bitlis, Malatya, Samsun-Ballıca sigara fabrikaları, ambalaj fabrikası müdürlüğü
Ankara Başmüdürlük Binası (İkiz Kuleler)
Bodrum tesisleri ve taşınmazları
Gemlik Suni İplik Müessesesi taşınmazları
İnegöl Kibrit Fabrikası
İstanbul Tütün Mamulleri
Kastamonu Jüt İpliği Fabrikası makine ve teçhizatı
TEKA
Sigara San. İşletmesi’ne ait puro marka ve varlıklar
İzmir Yaprak Tütün İşletmesi makine teçhizatı
Çamaltı, Tuzluca Tuzlası, Yavşan Tuzlası, Kağızman Tuzlası, Kaldırım Tuzlası, Kayacık Tuzlası, Kristal Tuz Rafine, Sekili Tuzlası
SÜMER HOLDİNG
Adıyaman, Bakırköy, Diyarbakır, Malatya, Sarıkamış
ve TÜMOSAN işletmesi
Sarıkamış Ayakkabı İşletmesi
Çanakkale Sentetik Deri İşletmesi
Akdeniz İşletmesinin Makine ve teçhizatları
Merinos İşlet. makine ve teçhizatları
Adapazarı Şeker Fabrikası
Amasya Şeker Fabrikası
Et ve Balık Üretim A.Ş.
Mersin Soğuk Hava Depoları
Akyazı Santrali
Anamur Santrali
Bayburt Santrali
Berdan Santrali
Besni Santrali
Bozkır Santrali
Bozüyük Santrali
Bozyazı Santrali
Bünyan Santrali
Büyükkızoğlu Santrali
Cerrah Santrali
Çağ Santrali
Çamardı Santrali
Çemişgezek Santrali
Değirmendere Santrali
Derinçay Santrali
Dere Santrali
Dereköy Santrali
Derme Santrali
Durucasu Santrali
Engil Santrali
Erciş Santrali
Erkenek Santrali
Ermenek Santrali
Esendal Santrali
Finike Santrali
Girlevik Santrali
Göksu Santrali
Hendek Santrali
Hoşap Santrali
İvriz Santrali
Karaçay Santrali
Karaköy Santrali
Kayadibi Santrali
Kayaköy Santrali
Kernek Santrali
Kısık ve Kiti Santralleri
Kovada I ve Kovada II Santralleri
Koyulhisar Santrali
Kuzuculu Santrali
Malazgirt Santrali
Otluca Santrali
Pınarbaşı Santrali
Sızır Santrali
Silifke Santrali
Sönmez Santrali
Suuçtu Santrali
Telek Santrali
Uludere Santrali
Visera (Işıklar) ile Zeyne akarsu santralleri
Hamitabat Elek. Üretim
Çatalağzı Termik Santrali
Kangal Termik Santrali
Kemerköy Termik Santrali
Kemerköy Liman Sahası
Orhaneli Termik Santrali
Seyitömer Termik Santrali
Soma Termik Santrali
Tunçbilek Termik Santrali
Yatağan Termik Santrali
Yeniköy Termik Santrali
Elektrik Üretim A.Ş.
Akdeniz Elektrik Dağıtım
ARAS Elektrik Dağıtım
Başkent Elektrik Dağıtım
Boğaziçi Elektrik Dağıtım
Çamlıbel Elektrik Dağıtım
Çoruh Elektrik Dağıtım
Dicle Elektrik Dağıtım
Fırat Elektrik Dağıtım
Gediz Elektrik Dağıtım
İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım
Meram Elektrik Dağıtım
Osmangazi Elektrik Dağıtım
Sakarya Elektrik Dağıtım
Toroslar Elektrik Dağıtım
Trakya Elektrik Dağıtım
Uludağ Elektrik Dağıtım
Vangölü Elektrik Dağıtım
Yeşilırmak Elektrik Dağıtım
İş Bankası hisseleri
Halk Bankası hisseleri
ETİ HOLDİNG: Mazıdağ Fosfat, Divriği Demir Madeni, Alümina Madeni
Bursa Linyitleri İşletmesi
ETİ Bakır, ETİ Elektro Metalurji, ETİ Gümüş, ETİ Krom
Çayeli Bakır İşletmeleri
Karadeniz Bakır İşletmesi
Samsun İşletmesi
Murgul işletmesi
Giresun’da 2 Maden ruhsatı
Murgul Hidroelektrik Santrali
Samsun’daki taşınmazlar ve 1 maden ruhsatı
Taşucu Tersane Alanı Afyon, Aksu, Balıkesir, Kastamonu Akkuş, Çaycuma ve Karacasu işletmeleri
Ankara Alım Satım Müdürlüğü binası
Ardanuç İşletmesi varlıkları
YİBİTAŞ Torba İşletmesi
Derince Limanı
Taşucu Limanı

Ereğli Erdemir Limanı
Türkiye Denizcilik İşletmesi’ne (TDİ) ait 9 gemi
Çeşme Limanı
Trabzon Limanı
Deniz Nakliyatı T.A.Ş. 3 tanker
Dikili Limanı
Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı
Kuşadası Limanı
Ankara Feribotu
Samsun Feribotu
Karadeniz Gemisi
Nakliyat İnşaat Turizm İhracat Pazarlama A.Ş
Salıpazarı Liman Sahası
Turan Emeksiz Yolcu Gemisi
Yakıt II Gemisi
SSK Eczaneleri
Köy Hizmetleri
REYTEK

CHP’NİN YAPTIKLARI:

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu kuruldu. (1924)
Ankara Fişek Fabrikası açıldı. (1924)
Gölcük Tersanesi açıldı. (1924)
Devlet Demir Yolları kuruldu. (1924)
Bursa Karacabey Harası açıldı. (1924)
Türkiye İş Bankası kuruldu. (1924)
Ankara ilk planlı şehir olarak tanzim edildi. (1924)
Türkiye Tütüncüler Bankası kuruldu. (1924)
İlk Milli Sigorta Anadolu Sigorta kuruldu.(1924)
Milli Sahne (ilk tiyatro) Ankara’da açıldı. (1924)
Danıştay kuruldu. (1925)
Türk Hava Kurumu kuruldu. (1925)
İstanbul Liman İşleri İnhisarı kuruldu. (1925)
Sanayi ve Madenler Bankası kuruldu. (1925)
Gazi Orman Çiftliği kuruldu. (1925)
Mensucat Fabrikası açıldı. (1925)
Türkiye’nin ilk betonarme köprüsü İzmir’de yapıldı. (1925)
Şakir Zümre Silah ve Cephane Fabrikası açıldı. (1925)
Eskişehir Hava Tamirhanesi açıldı. (1925)
Eskişehir Uçak Bakım İşletmesi kuruldu. (1926)
Türk Telsiz Telefon Şirketi kuruldu. (1925)
Alpullu Şeker Fabrikası açıldı. (1926)
Ankara Otomatik Telefon İşletmesi kuruldu. (1926)
İnşaat demiri üreten ilk haddehane İstanbul’da açıldı. (1926)
Tarım Satış Kooperatifleri Birlikleri kuruldu. (1926)
Kayseri Uçak ve Motor Fabrikası açıldı. (1926)
Bakırköy Çimento Fabrikası açıldı. (1926)
Uşak Şeker Fabrikası açıldı. (1926)
Kırıkkale Mühimmat Fabrikası açıldı. (1926)
Bünyan Dokuma Fabrikası açıldı. (1927)
Emlak ve Eytam Bankası kuruldu. (1927)
İstanbul Radyosu kuruldu. (1927)
Samsun, Havza, Amasya Demiryolları açıldı. (1927)
Bursa Dokumacılık Fabrikası açıldı. (1927)
Eskişehir Bankası kuruldu. (1927)
İlk Köy Öğretmen Okulu açıldı. (1927)
Eskişehir Kiremit Fabrikası açıldı. (1927)
Anadolu Demiryolu Şirketi yabancılardan satın alındı. (1928)
Haydarpaşa, Eskişehir-Konya ve Yenice-Mersin Demiryolları yabancılardan satın alındı. (1928)
Kırıkkale Elektrik Santrali ve Çelik Fabrikası açıldı. (1928)
Ankara Çimento Fabrikası açıldı. (1928)
İlk Millet Mektepleri açıldı. (1928)
Ankara Numune Hastanesi açıldı. (1928)
Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü kuruldu. (1928)
İstanbul-Bomonti Türk Mensucat Fabrikası açıldı. (1928)
Amasya-Zile Demiryolu açıldı. (1928)
Malatya Elektrik Santrali kuruldu. (1928)
Kütahya Tavşanlı Demiryolu açıldı. (1928)
Gaziantep Mensucat Fabrikası açıldı. (1928)
Mersin-Adana Demiryolu yabancılardan satın alındı. (1929)
Ayancık Kereste Fabrikası açıldı. (1929)
Trabzon Vizera Hidroelektrik Santrali açıldı. (1929)
İstanbul-Fatih-Edirnekapı Tramvayı açıldı. (1929)
Anadolu, Bağdat, Mersin, Tarsus Demiryolları yabancılardan alındı. (1929)
Haydarpaşa Limanı yabancılardan satın alındı. (1929)
Kütahya Emirler Fevzipaşa Demiryolları açıldı. (1929)
Paşabahçe, rakı ve ispirto Fabrikası açıldı. (1929)
Ankara Havagazı Fabrikası açıldı. (1929)
İstanbul Otomobil Montaj Fabrikası açıldı. (1929)
Ankara-Sivas Demiryolu açıldı. (1930)
Mecidiyeköy Likör ve Kaynak Fabrikası açıldı. (1930)
Ankara Ziraat Enstitüsü kuruldu. (1930)
Kayseri-Şarkışla Demiryolu açıldı. (1930)
Ankara Etnografya Müzesi açıldı. (1930)
Kayaş Kapsül Fabrikası açıldı. (1930)
Nuri Killigil Tabanca, Havan Ve Mühimmat Fabrikası açıldı. (1930)
Kırıkkale Elektrik Santrali ve Çelik Fabrikası (1931- Genişletildi)
Gölbaşı-Malatya Demiryolu açıldı. (1931)
Bursa-Mudanya Demiryolu yabancılardan satın alındı. (1931)
10 ilde bölge sanat okulları açıldı. (1931)
Çocuk Esirgeme Kurumu kuruldu. (1931)
Tekel Genel Müdürlüğü kuruldu. (1931)
C Merkez Bankası açıldı. (1931)
Türk Tarih Kurumu kuruldu. (1931)
Samsun-Sivas Demiryolu açıldı. (1932)
Diyarbakır Tekel Rakı Fabrikası açıldı. (1932)
İzmir Rıhtım İşletmesi yabancılardan satın alındı. (1932)
Türkiye Sanayi Kredi Bankası açıldı. (1932)
Kütahya- Balıkesir Demiryolu açıldı. (1932)
Ulukışla-Niğde Demiryolu açıldı. (1932)
Halkevleri kuruldu. (1932)
Türk Dil Kurumu kuruldu. (1932)
Eskişehir Şeker Fabrikası açıldı. (1933)
Sümerbank açıldı. (1933)
Adana Fevzipaşa Demiryolu açıldı. (1933)
Ulukışla Kayseri Demiryolu açıldı. (1933)
İller Bankası açıldı. (1933)
İstanbul Üniversitesi açıldı. (1933)
Zonguldak Yatırım Bankası ve Kayseri Milli İktisat Bankası kuruldu. (1933)
Havayolları Devlet İşletmesi kuruldu. (1933)
Samsun Çarşamba Demiryolu Hattı yabancılardan satın alındı. (1933)
Halk Bankası açıldı. (1933)
Ankara Yüksek Ziraat Enstitüsü kuruldu. (1933)
Turhal Şeker Fabrikaları açıldı. (1934)
Konya Ereğli Bez Fabrikası açıldı. (1934)
Bakırköy Bez Fabrikası açıldı. (1934)
Bursa Süt Fabrikası açıldı. (1934)
İzmit Paşabahçe Şişe Ve Cam Fabrikası temeli atıldı. (1934 Temel Atma)
Zonguldak Antrasit Fabrikası açıldı. (1934)
Zonguldak Kömür Yıkama Fabrikası açıldı. (1934)
Keçiborlu Kükürt Fabrikası açıldı. (1934)
Isparta Gülyağı Fabrikası açıldı. (1934)
Ankara, Konya, Eskişehir, Sivas Buğday Siloları açıldı. (1934)
Paşabahçe Şişe Ve Cam Fabrikası açıldı. (1934)
Kayseri Bez Fabrikası açıldı. (1934)
Bandırma-Menemen-Manisa Demiryolu yabancılardan alındı. (1934)
İzmir Kasaba Demiryolu yabancılardan satın alındı. (1934)
Türk yapımı savaş uçağı ilk uçuşunu gerçekleştirdi. (1934)
Basmane-İzmir- Afyon Demiryolu yabancılarda satın alındı.
Demiryolu Elazığ’a ulaştı. (1934)
Aydın Demiryolu yabancılardan satın alındı. (1935)
Amortisman Sandığı kuruldu. (1935)
MTA Enstitüsü kuruldu. (1935)
Etibank açıldı. (1935)
Türkiye Şeker Fabrikaları kuruldu. (1935)
Türkkuşu kuruldu. (1935)
İstanbul Rıhtım Şirketi yabancılardan satın alındı. (1935)
Ankara Troleybüs Hattı kuruldu. (1935)
Fevzipaşa, Ergani, Diyarbakır Demiryolları açıldı. (1935)
Afyon-Isparta Demiryolu açıldı. (1935)
Sümerbank Kayseri Dokuma Fabrikası açıldı. (1935)
Ankara Mamak Gaz Maskesi Fabrikası açıldı. (1935)
Ankara Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi açıldı. (1935)
Nazilli Basma Fabrikası açıldı. (1935)
Bursa Merinos Fabrikası açıldı. (1935)
Gemlik Suni İpek Fabrikası açıldı. (1935)
Keçiborlu Kükürt Fabrikası açıldı. (1935)
Zonguldak Taş Kömür Fabrikası açıldı. (1935)
Ankara Çubuk Barajı açıldı. (1936)
Barut, Tüfek ve Top Fabrikası açıldı. (1936)
Nuri Demirağ Uçak Fabrikası açıldı. (1936)
İlk Türk yolcu uçağı NUD-38 üretildi. (1936)
Malatya Sigara Fabrikası açıldı. (1936)
Bitlis Sigara Fabrikası açıldı. (1936)
Ankara Devlet Konservatuarı kuruldu. (1936)
Haydarpaşa Numune Hastanesi açıldı. (1936)
Sümerbank Malatya İplik Bez Fabrikası açıldı. (1936)
İzmit Kağıt ve Karton Fabrikası açıldı. (1936)
Elazığ Şark Kromları İşletmesi açıldı. (1936)
İzmir Havagazı Şirketi yabancılardan satın alındı. (1936)
İstanbul Telefon Şirketi yabancılardan satın alındı. (1936)
Ankara 19 Mayıs Stadyumu açıldı. (1936)
Kozlu Kömür İşletmeleri yabancılardan satın alındı. (1937)
Karabük Demir Çelik Fabrikası açıldı. (1937)
Çatalağzı-Zonguldak Demiryolu açıldı. (1937)
Ankara ilk Bira Fabrikası (1937)
Toprakkale-İskenderun Demiryolu yabancılardan satın alındı. (1937)
Urfa Ceylanpınar Devlet Üretme Çiftliği kuruldu. (1937)
Sümerbank Nazilli Basma Fabrikası açıldı. (1937)
Denizbank açıldı. (1937)
İstanbul Trakya Demiryolları yabancılardan satın alındı. (1937)
Diyarbakır-Cizre Demiryolu açıldı. (1937)
Divriği Demir Ocakları açıldı. (1938)
İzmir Klor Fabrikası açıldı. (1938)
Sivas Çimento Fabrikası açıldı. (1938)
Gemlik Suni İpek Fabrikası açıldı. (1938)
İzmir Telefon Şirketi yabancılardan satın alındı. (1938)
Ankara Radyoevi açıldı. (1938)
Divriği Demir Madeni açıldı. (1938)
Murgul Bakır İşletmeleri satın alındı. (1938)
Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü kuruldu. (1938)
Giresun Fiskobirlik kuruldu. (1938)
Ergani Bakır madenleri İşletmesi hizmete girdi. (1939)
Bursa Merinos Fabrikası üretime başladı. (1939)
Karabük Demir Çelik Kok Fabrikası üretime başladı. (1939)
İstanbul’da yabancıların işlettiği Tramvay ve Tünel tesisleri devralındı. (1939)
Bursa ve Mersin elektrik tesisleri devletleştirildi. (1939)
Adana Elektrik Şirketi devletleştirildi. (1939)
Sivas’ta Demiryolu Makinaları Fabrikası kuruldu. (1939)
Malatya iplik fabrikası hizmete girdi. (1939)
Ankara Havagazı Şirketi devletleştirildi. (1939)
Karabük Demir Çelik Boru Fabrikaları hizmete girdi. (1939)
Tekirdağ Şarap Fabrikası hizmete açıldı. (1939)
İETT İşletmeleri Umum Müdürlüğü kuruldu. (1939)
Sivas-Erzurum Demiryolu açıldı. (1939)
Milli Türk Petrol Şirketi kuruldu. Raman dağında Petrol bulundu. (1940)
Köy Enstitüleri kuruldu. (1940)
Ereğli Kömür İşletmesi kuruldu. (1940)
Garp Linyitleri İşletmesi kuruldu. (1940)
Kozabirlik kuruldu. (1940)
Ankara Milli Halk Kütüphanesi açıldı. (1940)
Türk Hava Kurumu Ankara Etimesgut’ta uçak fabrikası kurdu. (1940)
Gebere Barajı açıldı. (1941)
Petrol Ofisi kuruldu. (1941)
Elazığ Cüzzam Hastanesi açıldı. (1941)
Türk Devrim Tarihi Enstitüsü kuruldu. (1941)
Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsü kuruldu. (1941)
Dalaman, Hatay devlet üretme çiftlikleri kuruldu. (1941)
Bursa, Mersin, Denizli, Çorum, Urfa’da kız sanat enstitüleri kuruldu. (1941)
Eczacıbaşı İlaç Fabrikası açıldı. (1941)
Sivas Çimento Fabrikası üretime başladı. (1943)
Zonguldak-Kozlu Demiryolu açıldı. (1943)
Diyarbakır-Batman Demiryolu açıldı. (1943)
Ankara Fen Fakültesi açıldı. (1943)
İzmit Klor Alkali Fabrikası açıldı. (1944)
İzmit Selüloz ve Kağıt Fabrikaları işletmeye alındı. (1944)
Sakarya’da Ziraat Alet ve Makinaları Fabrikası üretime başladı. (1944)
İlk defa yerli ampul üretildi. (1944)
Türkiye Zirai Donatım Kurumu kuruldu. (1944)
İzmit Gazete Sigara Kâğıt Fabrikası açıldı. (1944)
İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜ kuruldu. (1944)
Mersin Limanı hizmete açıldı. (1944)
Gaziantep Havaalanı açıldı. (1944)
İzmir Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu açıldı. (1944)
İskenderun Limanı açıldı. (1945)
Balıkesir, Van, Rize, Erzurum, Erzincan, Çankırı Liseleri kuruldu. (1945)
Elazığ Tekel Şarap Fabrikası açıldı.(1946)
Raman-8 kuyusundan günde 450 varil petrol üretimine başlandı. (1946)
İş ve İşçi Bulma Kurumu kuruldu. (1946)
Ankara Üniversitesi kuruldu. (1946)
İstanbul’da ve Ankara’da Gazeteciler Cemiyetleri kuruldu. (1946)
Rize Çay Fabrikası üretime başladı. (1947)
Eskişehir Demiryolu Takım Fabrikası hizmete girdi. (1947)
İstanbul Açıkhava Tiyatrosu açıldı. (1947)
Palu-Genç Demiryolu açıldı. (1947)
İstanbul İnönü Stadyumu açıldı. (1947)
Ankara Etimesgut Yerli Uçak Motor Fabrikası kuruldu. (1948)
Köprüağzı-Maraş Demiryolu açıldı. (1948)
Çatalağzı Termik Santrali açıldı. (1948)
Sümerbank Ateş Tuğla Fabrikası açıldı. (1949)
Muş’ta Alparslan Devlet Üretme Çiftliği kuruldu. (1949)
Murgul Bakır İşletmeleri üretime başladı. (1949)
Porsuk Barajı açıldı. (1949)
Emekli Sandığı kuruldu. (1949)
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü kuruldu. (1949)
İstanbul Kartal- Yalova Araba Vapur Hattı açıldı. (1949)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP Cumhur İttifakının İddialarını Yalanladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir