featured

Doktorlar, Atatürk Konferans Solunu’n da Bayramlarını Kutladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doktorluk mesleğinin kutsiyetine dikkat çekmek amacıyla her yıl düzenli olarak Türkiye’nin birçok yerinde törenlerle kutlanan ‘14 Mart Tıp Bayramı’ Mustafa Kemal Üniversitesi’ndeki etkinlikle farklı kurumlarda çalışan doktorları bir araya getirdi. Yoğun ve yorucu iş tempolarıyla insanlığa hizmet eden doktorların bayram dolayısıyla hatırlanmaları, üzerlerindeki ağır yükün bir nebze de olsa hafiflemesine vesile oldu.

Atatürk Konferans Salonu’nda kutlanan ve ağırlıklı olarak Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi doktorlarının hazır bulunduğu ‘14 Mart Tıp Bayramı’ törenine; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Eren, Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, Hatay Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Tacettin İnandı, Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Önlen ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nizami Duran’ın yanı sıra çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Tıp bayramında hekimlerle birlikte olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade eden Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Eren, “Sağlık hizmeti tüm ülkeler açısından ideolojisi, yönetim biçimi ne olursa olsun en temel hizmetlerden bir tanesidir” ifadesini kullandı. Güvenlik, adalet ve sağlık hizmetlerinin her devletin en üst düzeyde yürütmekle yükümlü olduğu görevler arasında yer aldığını aktaran Eren doktorlara, “Sizler için bu durum çok önemli. Kutsal bir görevi icra ediyorsunuz” dedi. Bu görevin iki açıdan kutsal olduğunu kaydeden Prof. Dr. Veysel Eren bunlardan birincisinin insanların sağlığının doktorlar vasıtasıyla bahşedilmesi; ikincisinin ise hem bu mesleği yapacak öğretim elemanı doktorların yetişmesine katkı sağlamaları hem de sağlık çalışanı olarak görev yapmaları olduğunu söyledi.

Bu nedenle ‘14 Mart Tıp Bayramı’nın diğer meslekler için de önemli ve anlamlı gün olduğunu belirten Eren mesleğin sıkıntılarını dile getirdiği konuşmasında, “Sağlık çalışanları oldukça zor koşullarda görevlerini icra ediyorlar. Bir taraftan hastalığın kendilerine bulaşma riskiyle karşı karşıyalar, bir taraftan da hasta yakınlarının hastalarının sağlığı iyiye gitmediği takdirde ya da istedikleri gibi hizmet almadıklarını düşündükleri durumlarda gösterecekleri saldırgan tutumlarla karşı karşıyalar” şeklinde konuştu.

Rektörlük olarak temel hedeflerinden bir tanesinin sağlık hizmetleriyle ilgili alt yapıyı en kısa sürede istenilen kaliteye ve düzeye getirmek olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Eren, bunun için hâlihazırda yürütülen birtakım projelere ek olarak yeni projelerle sağlık alanındaki alt yapı sorunlarını kısa sürede çözmek istediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından meslekte 20. yılını dolduran doktorlara plaket verildi. Törende ayrıca mesleğin duayenlerinden olan ve emeklilik için gün sayan Prof. Dr. Ahmet Namık Kiper de unutulmayarak doktorluk mesleğine katkılarından dolayı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Eren tarafından kendisine özel plaket takdim edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Doktorlar, Atatürk Konferans Solunu’n da Bayramlarını Kutladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir