featured

Edipoğlu ve Aygün’den CHP Hatay’la ilgili KRİTİK açıklamalar

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatayvatan.com dün gece CHP Hatay aday listelerini açıklamıştı. Genel Merkez’den sızdırılan bu bilgiler ışığında bugün yansımalar bazı vekillerin açıklamalar yapmasına ve Hatay CHP’de olumsuz yorumların çoğalmasına sebep oldu.

Önce CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz CHP’den istifa etti, daha sonra da Hüseyin Aygün twitter’dan “Sevgili dostum Refik Eryılmaz az evvel partiden istifa etti. Hatay listesine alınmaması çok yanlıştı. Sanırım bağımsız girecek. Yazık oldu” dedi.

Bu gelişmeler ışığında ise Hatay CHP Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu bir basın bildirisi yayınladı.

“DEĞERLİ ARKADAŞLARIM;

Açıklanan Aday Listesi ile ilgili tepkileri izliyorum.. Genellikle duygusal tepkiler.. Ancak şapkayı çıkarıp önümüze koymuyoruz.. CHP Parti Tüzüğüne Önseçimi koymuştu.. Ancak Ben ve iki aday adayı dışında Hatay’da Önseçimi isteyen olmadı.. Daha da kötüsü Önseçim yapılmasın diye yoğun kulis yapan parti büyüklerimiz de oldu.. Şimdi de en çok Önseçimi engelleyenlerin itiraz ettiğine tanık oluyoruz.. Siyaseti ilkelerle değil de işimize geldiği gibi yapmaya devam ettiğimiz sürece bu yanlışlar devam edecektir.. Önseçim olsaydı bu kadar tartışma olur muydu? Bu süreçte listeye giren Adaylarımızı yıpratmanın doğru olmadığını düşünüyorum.. Artık kişileri değil, CHP’nin Kurumsal Kimliğini, Projelerini öne çıkarma zamanı.. CHP’nin İktidara giden yolunu kısaltma zamanı… Başkalarını sevindirme zamanı değil… Hepinize saygılar sunuyorum..”

CHP Hatay’da değişim sıkıntılı geçeceğe benziyor.

Gelişmeler anında Hatayvatan.com ‘da sizlerle olacak.

mutlu
Mutlu