featured

Hatay’da baraj tartışmaları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Hatay milletvekilleri son günlerde gündemde yer alan Hatay’daki baraj sayıları ve durumlarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

İl başkanlığı binasında gerçekleşen basın açıklamasına milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Serkan Topal ve İsmet Tokdemir, CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün ile birlikte partililer ve vatandaşlar katıldı.

Geçen günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hatay’a 6 baraj ve 3 gölet yaptık. 3 baraj ve 2 gölet daha yapıyoruz. Reyhanlı Barajı’nı geçtiğimiz yıl hizmete aldık. Pirinçlik Barajı’nı İskenderun’a kazandırdık” sözlerine cevap veren Suzan Şahin, konuya açıklık getirmek istediklerini ifade etti.

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN VALİLİK VE DSİ VERİLERİNİ TEMEL ALARAK KONUŞTU

Hatay Valiliğinin resmi internet sayfasındaki güncel resmi verileri ve DSİ’nin Valiliğe yaptığı sunumları temel alarak görüş bildiren Şahin, “Resmi kurumlarımız İskenderun Pirinçlik Göleti’nin bitiş tarihini 30 Ekim 2019, Samandağ Çökek Göleti’nin öngörülen proje bitiş tarihini 14 Nisan 2019, Altınözü Altınkaya Göleti’nin bitiş tarihini 31 Aralık 2019, Ballıöz Göleti’nin bitiş tarihini 19 Kasım 2019 olarak belirtmiş” diyerek projelerin resmiyette hala devam ettiğini ifade etti.

“BU MİLLETE YALAN SÖYLEMEKTİR”

Tahtaköprü Barajı’nın bitiş tarihinin 30 Aralık 2019 olduğunu da sözlerine ekleyen Şahin, “Karaçay Barajı’nın ikmal işinde baraj içinde su kaçağı var. İçme suyu isale hattı ikmal iş yüzde 76 oranında yapılmış. Bu sorunlara rağmen baraj 27 Kasım 2017’de açıldı. Reyhanlı Barajı’nın öngörülen bitiş tarihi 5 Nisan 2020 olarak belirlenmiş. Ancak baraj seti çalışmalarında yapılan eksik ve hatalı malzeme kullanımı neticesinde setin su geçirmezlik özelliği sağlanamamıştır. Bunun olması için 80 metre daha genişletilmesi için tekrar ihaleye çıkılmış. Bu durumdan dolayı büyük zarar iddiaları var” diyerek bitmeyen barajın bitmiş gibi gösterilmesinin millete yalan söylemek olduğunu belirtti.

“AMİK OVASI İZLENEN YANLIŞ POLİTİKALAR NETİCESİNDE SULAR ALTINDA KALDI”

Ayrıca Amik Ovası’nın yaklaşık 2 buçuk aydır sular altında olduğunu, 78 bin dekar tarım arazisinin taşkına maruz kaldığını ve 1820 üreticinin Tahtaköprü Barajı’nda yapılan yükseltme faaliyetlerinden dolayı mağdur olduğunu da ifade eden Suzan Şahin, bunun izlenen yanlış politikalar sonucunda gerçekleştiğini söyledi.

“SAMANDAĞ ÇÖKEK’TEKİ BARAJ DEĞİL GÖLETTİR ONUN DA YAPMI BİTMEMİŞTİR”

Ayrıca A Haber kanalının konuyla ilgili yaptığı haberin de gerçeği yansıtmadığını sözlerine ekleyen Şahin, haberde Samandağ Çökek Barajı olarak gösterilen yerin küçük bir sulama göleti olduğunu ve oranın da yapımının devam ettiğini, bununla beraber baraj olarak gösterilen İskenderun Pirinçcik Göleti’nin de yapımının devam ettiğini belirtti.

Yine aynı haber kanalının Kırıkhan Kurtlusoğuksu Barajı olarak gösterilen yerin de gölet olduğunu ve ihalelerde böyle geçtiğini açıklayan Suzan Şahin yapımı tamamlanan tek göletin bu olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hatay’da baraj tartışmaları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir