featured

HATKANS-DER basın ile buluştu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Kanserler Savaş Derneği yönetim kurulu üyeleri düzenledikleri basın toplantısında derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler.

Hasan Baba Restaurantta düzenlenen basın toplantısında konuşan ve uzun süre kanser tedavisi gören derneğin başkanı aynı zamanda Hür Haber Gazetesi sahibi Adnan Tink, “Kanserle mücadele çok önemli.

Bizler dernek olarak bu hastalığı kabullenmek ve hastalık süresince mücadele etmek, hastalığı yenmek için inanç ve azimle direnmeyi öğrendik. Bunun yanında tedavi süresince haklarımızın korunmasını sağlamak için bu derneği kurduk” dedi. Derneğin yönetim kurulu üyesi Avukat Bülent Akbay ise, derneğin yasal ve hukuki süreci hakkında bilgiler verdi. Dernek yönetim kurulu üyeleri tarafından yapılan açıklamalarda ise şu ifadelere yer verildi.

“Kanser tedavisi tanı konduktan sonra ücretsiz olarak yapılmaktadır. Bulunduğu şehirde tedavi alamayan kanser hastasına, doktorun vereceği sevk belgesinde refakatçili olarak belirtilmesi halinde, refakatçisine de yol parası ödenmektedir. Tedavi süresince hasta yol masraflarım kendisi karşılar. Tedavi bitiminde yol parasını SGK’ dan alır.Ayrıca 01.09.2013′de Kanser hastaları da malulen emeklilik kapsamına alınmıştır.

Tüm kanser hastalan, tam aldıktan sonra 18 ay boyunca malul kabul edilip, buhastalara ayrıca tedavi süresince maluliyet hakkı verilmiştir.Kanserlere ve endokrin hastalıklara bağlı gelişen ve tedavisi olmayan ağırelektrolit bozuklukları listeye eklenmiştir. Kemik iliği naklinden itibaren hastalar, 12 ay süreyle malul kabul edilmiştir.Kan kanseri hastasına tam aldıktan sonra 24 ay malul olabilme hakkı

getirilmiştir.Kanser Hastasının Malulen emeklilik düzenlemesinden faydalanabilmesi için 1800 sigorta prim günü, en az 10 yıl sigortalılık sitesinin bulunması gerekmektedir.Sürekli bakıma muhtaç derecede olan maluller için ise sigortalılık süresi aranmadan sadece 1800 gün sigorta priminin bildirilmiş olması koşulu aranmaktadır.

Malullük durumu ile ilgili raporlar için SGK il veya merkez müdürlüğü hastayı, Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim araştırma ve askeri hastanelerden birine sevk eder. Bulunduğu ilde bu hastanelerden olmaması durumunda devlet hastanelerine sevk yapılır.Hastane yüzde 60 çalışma kaybı olduğunu belirten raporu düzenler ve kişi rapor ile istenen diğer evrakları, SGK İl veya Merkez Müdürlüğü’ne verir. İncelemeler sonucunda maluliyeti kabul edilerek (evrakların tam olması halinde) emeklilik gerçekleştirilecektir.Yasada belirtilen şartlan taşıyan araçların, engellilik derecesi %90′ın altında olup, kendisi kullanmak amacıyla engelliliğine uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malul ve engelliler tararından ilk alımı ÖTV’den istisna edilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HATKANS-DER basın ile buluştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir