featured

HBB UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’nu ağırladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu (UTMK) Yönetim Kurulu’nu Hatay’da misafir etti.

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı projesi kapsamında Gastronomi şehri olmaya adaylığını ilan eden Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden UNESCO yönetimi, bir takım keşiflerde bulunarak toplantılar yapıldı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, HBB Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, UNESCO Türkiye Milli Komisyon Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz ve heyeti katılım gösterdi.

HATAY’IN 8500 YILLIK TARİHİ, 600’E YAKIN YEMEK ÇEŞİDİNİN ORTAYA ÇIKMASINA VESİLE OLMUŞTUR

Keşiflere Hatay’ın zengin mutfağıyla devam eden UNESCO komisyonu,  farklı dine inananların bir arada barış ve kardeşlik içerisinde yaşaması nedeniyle “hoşgörü kenti” olarak adlandırılan ilimizin akşam sofrasında Başkan Savaş ile bir araya geldi.

Zengin kültüre sahip olan ilimizin enfes lezzetlerini tanıtan Başkan Savaş;  “Hatay zengin bir tarihi ve kültürel birikime sahip, oldukça nadide şehirlerden bir tanesidir. Farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmasının yanı sıra Arap, Fransız, Türkmen ve Osmanlı mutfağının özelliklerini barındıran Hatay yemek ve mezeleriyle başlı başına ayrı bir turizm zenginliğin bir şehiriz. Hatay’ın 8500 yıllık bilinen bir tarihinde, 23 medeniyetin 13’ü ilimizde yaşamış olması ve 3 semavi din ile 6 mezhebin bir arada yaşadığı ve bu zaman içerisinde ne din ne de mezhep kavgası yaşanmayan dünyanın ender şehirlerinden biridir Hatay. Anadolu ile Ortadoğu arasında merkez görevi üstlenen bu şehre her gelen yeni bir tat getirmiş ve bu da 600’e yakın yemek çeşidinin ortaya çıkmasına vesile olmuştur. Bizlerde ilin yöneticileri olarak Hatay’ın lezzetinin tanıtılması ve sesinin duyurulmasında gerekli adımları atıyoruz bununla beraber Hatay’ın marka olması gerektiği inancındayız. 186 km deniz kıyısı olan ilimizin dağlarında çokça endemik bitkilerin yetiştiği, taze et ve baharatlarıyla sofralarımızda unutulmaz tatların ortaya koyulduğu Hatay’ımız Akdeniz ikliminin bereketlerinden faydalanıyoruz ve bu lezzetleri dünyayla paylaşmayı istiyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Başkan Savaş, konuşmalarının ardından misafirlere Hatay’ın eşsiz lezzetleri tattırılarak, özel Hatay peyniri ile yapılan künefeyi ikram etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HBB UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’nu ağırladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir