featured

Herşey var ama öğrenci yok

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

9 profesör, 3 doçent ve 4 yardımcı doçentin görev yaptığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü hiç tercih edilmedi.

Bölümün 26 kişilik kontenjanı boş kaldı. Tunceli Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde ise 26 kişilik kontenjana karşın sadece 1 öğrenci tercih yaptı.

Üniversitelerde yerleştirmeler biterken, birçok bölümün birinci sınıfları boş kaldı. Son 3 yıldır rağbet görmeyen Fizik, Kimya, Biyoloji, İstatistik ve Su Ürünleri bölümleri bu yıl da boş kaldı. Bunlar arasında en dikkat çeken örnek ise şimdiye kadar 780 mezun veren Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne (KTÜ) bağlı Sürmene’deki Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü oldu. İngilizce eğitim veren mühendislik bölümü, 26 kontenjanına karşın hiç tercih edilmedi. Sürmene’de deniz kıyısında kurulu olan fakültenin birinci sınıfı boş kaldı. Umut ikinci yerleştirmeye kaldı. 9 profesör, 3 doçent, 4 yardımcı doçent ile çok sayıda akademisyenin görev yaptığı ve iyi denizci yetiştirmesiyle tanınan bölümün bilimsel araştırmalarına devam edeceği belirtiliyor. Denizi olmayan Tunceli Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ni ise sadece 1 öğrenci tercih etti. Fakülte 26 kontenjan açmıştı. Süleyman Demirel Üniversitesi Su Ürünleri’ni tercih eden öğrenci sayısı ise 2 oldu.

JEOFİZİK BÖLÜMLERİ BOŞ

Depremde yerle bir olan Kocaeli ve Sakarya’daki Jeofizik Mühendislikleri de boş kaldı. Kocaeli Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği’nin 82 kişilik kontenjanının sadece 18’i doldu. Sakarya Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü, 62 kişilik kontenjanının sadece 15’ine öğrenci alabildi.

BU BÖLÜMLERİ SEÇEN YOK

Aksaray Üniversitesi Maden Mühendisliği, Bülent Ecevit Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği, Cumhuriyet Üniversitesi İstatistik Bölümü, Dumlupınar Üniversitesi Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği, Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Mühendisliği, GOP Üniversitesi Su Ürünleri Mühendisliği, Hakkâri Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü, Niğde Üniversitesi Jeoloji ve Maden Mühendislikleri bölümlerini tek bir adayın dahi tercih etmediği görüldü.

Rektör Baykal: Seneye bu bölümü kapatırız Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal: “Bu bölümden mezun olan öğrencinin devlette iş bulma şansı yok. AB projeleri, akademisyenleriyle son derece donanımlı bir bölüm olmasına rağmen devlette iş güvencesi olmaması öğrencilerin bu alanı tercih etmemesine yol açtı. Bu çocukların mezuniyetlerinden sonra iş müracaatlarında okul tanımlarında sorun var. Su ürünleriyle ilgili bazı işlere, bu bölüm mezunlarımız iş tanımı uymadığı için müracaat edemiyor. Bu bölümü büyük ihtimalle gelecek yıl kapatacağız.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Herşey var ama öğrenci yok

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir