featured

MKÜ Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniğini Başarılı Operasyonlar Yapmaya Devam Ediyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mkü Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde Kalp Ritm Bozukluğu Olan İki Çoçuk Hastanın Tedavisi Başarı İle Yapıldı

Doç. Dr. Nihat Şen, kardiyak elektrofizyoloji laboratuvarında çarpıntı, bayılma ve ritim bozukluğu (kalbin düzensiz, hızlı veya yavaş atması) olan  erişkin ve çocuk hastalara tanı ve tedavi işlemlerinin uygulandığını belirtti.

Mustafa Kemal Üniverstesi(MKÜ) Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği öğretim üyesi Doç. Dr. Nihat Şen, elektrofizyoloji laboratuvarında ritim bozukluğu (kalbin düzensiz, hızlı veya yavaş atması)  olan erişkin ve çocuk hastalara yönelik olarak tanı ve tedavi işlemlerinin uygulandığını belirterek, özellikle çocuklarda ritm bozukluğunun önemli olduğunu bazen ani ölüme bile yol açabileceğini belirtdi. Çocuk hastalardaki ritm bozukluğunun tanı ve tedavisi ülkemizde sadece belli merkezlerde yapılabildiğini belirten Doç. Dr. Nihat Şen,  “MKÜ Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniğini elektrofizyoloji labaratuvarının bu imkanlara sahip olduğunu ve çocuk hastalarada başarı ile hizmet ettiğini belirtdi,

MKÜ Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği öğretim üyesi  Doç. Dr. Nihat Şen, kalbin elektriksel bir organ olduğunun, kalbin elektriksel arızalarının da görülebildiğini ve bu arızalarında çeşitli ritim bozuklukları olarak karşımıza çıkabildiğini vurguladı. Çocuklarda ritm bozuklukları çarpıntı, bayılma, nefes darlığı gibi şikâyetlere hatta nadirde olsa ani ölüme sebep olabilir. Bu hafta kliniğimizde biri 7 yaşında diğeri 14 yaşında doğuştan kalbinde fazladan elektriksel kablo olan ve ani ölüm riski olan 2 çocuk hastaya başarılı ablasyon yapıldı. İşlem sonrası ertesi gün taburcu olan hastalarımızın ani ölüm riski ve çarpıntı yakınmaları başarılı bir şekilde tedavi edildiğini belirtdi.

MKÜ Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinin ülkemizdeki en modern kalp ritm bozukluğu tanı ve tedavi merkezine sahip olduğunu belirten Dr. Şen, kliniğimizde 1.5 yıllık zaman diliminde yaklaşık 400 ritm bozukluğu olan hastanın şifaya kavuştuğunu ifade etti. Bu hastalar içinde çocuk hastalarının da olduğunu ifade eden Dr. Şen, kalp ritm bozukluğunun çocuklarda çok önemli olduğunu çarpıntı, bayılma, ani ölüm ve kalp yetmezliği gibi durumlara neden olabileceği için muhakkak tedavi edilmeleri gerektiğini belirtti.

kardiyoloji (2)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MKÜ Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniğini Başarılı Operasyonlar Yapmaya Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 17 Aralık 2016, 01:22

    Hocam 39 yasundayim ritim bozukluğu bayilma bir hafta önce esp amaliyati oldum basarisiz oldu ucdefa kalp kisa sureli kalp durdudediler kalbin dişinda elektriksel birşey soyledilerhocam birazpatik atagim var bana gore iki saat operasyonda kaldim konuşmaya halim kalmadi hocam nasil yardumci olurmusunuz

    Cevapla