featured

Reçel ve Defne Evi Kursiyerleri Samandağlı kadınlara Sertifikalar takdim edildi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samandağ Belediyesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nin ortak olduğu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Samandağ Kaymakamlığı tarafından yürütülen SODES kapsamında hazırlanan kadınlara yöresel reçel ile defne sabunu yapımını öğretmek, yaptıkları ürünleri pazarlamalarına yardımcı olmak amacıyla hazırlanan Reçel ve Defne Evi projesinin “Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu” konulu kursu 35 kadın kursiyerin katılımı ile tamamlanıp bugün tören ile “Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu” eğitim sertifikası dağıtıldı.Sertifikalar Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Andiç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Önder Sertkol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo,  Halk Eğitim Müdürü Ata Kudret ve Proje Koordinatörü Abdullah Küçükbasil tarafından kursiyerlere takdim edildi.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir yapmış olduğu konuşmasında; “Bu tür projelerin bir parçası olmaktan heyecan duyduk. Valiliğin düzenlemiş olduğu bir toplantıya katıldık. Konu 20 kişilik istihdam edilecek bir iş alanı var ve başvuru sayısı 2500 aslında biraz kendimize uyarlıyorum. Bizim şu anda masalarımızın üstünde ya da bir yerlere taşımamız beklenen yaklaşık 3 bin tane başvurumuz var.  Belediyemizin taşıyacağı yük belli maksimum 300 – 350 kişi kadar istihdam edebiliyoruz. Bunların büyük bir kısmı maalesef ki asgari ücretle geçiniyor. Bugün asgari ücretle geçinmenin ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama buna rağmen inanılmaz bir işsizlik var biz iş olanakları sağlamak amacı ile KOSGEB ile protokol imzalayarak uygulamalı girişimcilik eğitimleri açıp yaklaşık 1000 civarında kişinin katılım belgeleri almalarını sağladık ve bunun üstünden kendiişlerini kurmaları noktasında onlara destek olduk.  Proje ortağı olduğumuz Reçel ve Defne Evi Projesinin eğitimlerinin verildiği ve mülkiyeti Samandağ Belediyesine ait olan Sutaşı eski Belediyesi şuanda Kreş ve Gündüz bakım evine dönüştürdük. Bununla ilgili burada da sizlere açıklama yapmak istiyorum. Samandağ’ında maddi yetersizliklerinden kaynaklı çocuklarının temel eğitimlerini karşılamakta güçlük geçen ailelere bizimde bir katkımız olsun istedik. Biz topluma daha sağlıklı nesiller, iyi ve başarılı nesiller yetiştirmek adına öyle bir adım attık. Reçel ve Defne evi projesinin devamı gelecek ise ve iş istihdamları yaratılacaksa biz belediye olarak da üzerimize düşeni yaparız. Sonuç şudur ki standardı yüksek kalitesi kabul edilebilir ve pazarlamayı öğrenebileceğimiz ve yapılan ürünleri ülke veya uluslar arası pazarlara sunabileceğimiz bir fırsat yaratalım. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında “2016 yılı içerisinde Samandağ Kaymakamlığı olarak 4 projenin ya ortağı ya yürütücüsü olduk. Reçel ve Defne Evi projesi kapsamında 35 kadın arkadaşımıza 3 tane farklı kurs verildi. Buradaki amacımız toplumun yoksun kesimlerinden olan kadınlarımızı üretimin içerisine çekmek ve ekonomik olarak ailelerine katkı sağlamak. Bu anlamda bu projeye katkı sunan kurum kuruluş kişilere teşekkür ediyoruz.”

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürü ile Proje Koordinatörü birer konuşma yaparak emeği geçen herkese teşekkür ve şükranlarını sundular.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reçel ve Defne Evi Kursiyerleri Samandağlı kadınlara Sertifikalar takdim edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir