featured

Sanayi-Üniversite-Doğaka İşbirliği

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversite Sanayi İşbirliği kapsamında bölgemizde “Tahribatlı-Tahribatsız Muayene, Kalibrasyon ve Metal Laboratuvarı İhtiyacının Belirlenebilmesi” amacıyla Mustafa Kemal Üniversitesi Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Teknoloji Transfer Ofisi Merkezi (MÜSİGEM-TTO), Doğu Akdeniz Kalkınma Ajans(DOĞAKA) ve Bölge Demir-Çelik Sektörü Yöneticileri arasında çalışma toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, MKÜ Mühendislik Fak. Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu, MKÜ MÜSİGEM-TTO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Kanca, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve MMK- MET, İSDEMİR, NURSAN A.Ş, EKİNCİLER, TOSYALI, TÜV-AUSTRIA firmalarının temsilcileri ile MKÜ MÜSİGEM-TTO Uzmanları katıldı.

“MÜSİGEM TTO ADI ALTINDA 6 ALT BİRİM”

Mustafa Kemal Üniversitesi MÜSİGEM-TTO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Kanca konuşmasında, Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme ve Koordinasyon Merkezinin üniversite sanayi işbirliğinin kurumsallaştırılması için çalışıldığına değindi. Yrd. Doç. Dr. Kanca, bu kapsamda Teknoloji Transfer Ofisi(TTO), yapısı kazandırılarak MÜSİGEM’in yeniden yapılandırıldığını ve MÜSİGEM TTO adı altında 6 alt birim kurulduğun bilgisini aktardı.

“MKÜ TEKNOLOJİ VE AR-GE MERKEZİ”

Yrd. Doç. Dr. Kanca yeni kurulan ve inşaat çalışması devam eden MKÜ Teknoloji ve Ar-Ge Merkezi hakkında detaylı bilgiler verdiği toplantıda,  Fen Bilimleri alanında; Coğrafi Bilgi Sistemleri, Nano Ölçekli Sistemlerin Üretilmesi ve Karakterizasyonu ve Temel Bilimler Araştırma Grupları bulunduğu, Mühendislik alanında; Elektromanyetik ve Sinyal İşleme, Hidrolik ve Enerji, Yakıt ve Yanma Analizi, Yapı-Mekanik ve Deprem Araştırma Grupları bulunduğu; Yaşam Bilimleri alanında; Gıda, Yem Kalite ve Kalıntı Analiz Araştırmaları, Doku Kültürü ve Görüntüleme Temelli Araştırmalar, Genomik Araştırmalar, Proteomik Araştırmalar alanlarında birer çalışma grubu oluşturulduğunu aktardı.

“GÜDÜMLÜ PROJE” DESTEĞİ 

DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, konuşmasında katılımcılara, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın bölgede yürüttüğü faaliyetlerden ve Güdümlü Proje desteği hakkında bilgi sundu. Yıldız, ajansın 2014 yılı Güdümlü Proje bütçesinin 5 milyon TL olduğunu aktardı.

Yıldız, Bölgesel gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi açısından önem taşıyan projelerin konusu ve koşullarının Ajans öncülüğünde ve yönlendirmesinde Güdümlü Proje konularını oluşturduğunu ve gerçekleştirildiğini ifade etti.

İŞBİRLİĞİ YAPILABİLİR ALANLAR HAKKINDA BEYİN FIRTINASI

Toplantının son bölümünde işbirliği yapılabilir alanlar hakkında katılımcılar arasında beyin fırtınası yapıldı. Toplantı sonucunda kalibrasyon laboratuvarına bu bölgede ihtiyaç olduğunun altını çizen katılımcılar, tahribatsız analizler kapsamında konu başlıklarının ve kurulması planlanan laboratuvarların ihtiyaç duyulan analizlerin belirlenmesi ve gerekli cihazların alımı için ilgili firmalara görüşlerinin sorulmasına karar verdiler. Toplantıda son olarak bu konuların Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi’nin koordinasyonunda, ilgili firma personeli ve DOĞAKA tarafından değerlendirilmesi kararı alındı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sanayi-Üniversite-Doğaka İşbirliği

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir