featured

Sülük tedavisi, faydaları, zararları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sülük Tedavisi Çok eski zamanlardan beri uygulanan bir tedavi yöntemi.

Sülük Tedavisi Nedir?
Sülük tedavisi, vücudun hastalıklı bölgesine sülüklerin konularak pis kanın, sülüklere çektirilmesi yolu ile yapılır. Tedavi süresinde sülüklerin çekmiş olduğu kan miktarı, 150 gr kadardır. Acı vermeyen bir tedavidir.Sülüğün ağzında bulunan bir takım kimyasal enzimler, ağrı giderici ve kanın pıhtılaşmasını önleyici vazife görürler.

Sülük Tedavisi nasıl Yapılır ?
* Ellerimizi sabunla yıkanır. Plastik eldivenler takılır. Tedavi edilecek olan bölge tuzlu su emilmiş steril gazlı bez ile veya pamukla silinir.. Cımbızla sülükler tedavi edilecek bölgeye yerleştirilir. Sülüğün iri baş kısmı tedavi edilecek bölgeye gelecek şekilde koyulur.. Sülük kendisi en uygun bölgeyi hisleri ile bulur ve kan emme sürecine başlar. Gerekirse bir veya birkaç sülük daha eklenir..Sülükler iyice kanla şişene kadar 10 – 20 dakika beklenir.

Genellikle sülükler doyunca kendiliğinden deriyi bırakırlar. Şayet bırakmazlarsa hafifçe tuz uygulaması yapılır.Çünkü, sülükler tuzu hiç sevmezler.

Sülük Tedavisi,Sülük Tedavisi Faydaları,Sülük Tedavisinin Faydaları,Sülük Tedavisi ve Faydaları,Sülük Tedavisinin Yararları,Sülül Tedavisi Varis

* Sülük tedavisinin en önemli faydası, kirli kanı emerek vücudu toksinlerden arındırması ve kan dolaşımını hızlandırmasıdır. Sülüğün ağzında bulunan pıhtılamayı önleyici enzimler kanın sürekli devir daim yapmasına yardımcı olur.

* Sülük tedavisi varis rahatsızlığı için sıklıkla kullanılır. Ancak sülük tedavisinin faydalı olduğu tek rahatsızlık ayaklarda görülen varisler değildir.

* Thromboz, kramp damar krampları, basur hemoroid rahtsızlığı, kalp enfarktüsü, darbe sonucu kan birikmesi, Romatizma hastalıkları, damar sertleşmesi ve tıkanması, diş eti hastalıkları, diş çürümesi, kas ağrıları ya da kas yaralanması gibi durumlarda oldukça fayda sağlar.

* Sülükle cilt tedavisi, sülük tedavisi sporcularda kaslarda kan birikmesi vakalarında ilaç veya diğer tedavi yöntemlerinden daha fazla olumlu sonuçlar vermektedir.

* Ayrıca organ ve doku nakillerinde nakledilen bağ doku veya yağ dokusunun kan dolaşımını sağlamak için sülük tedavisi tavsiye edilmektedir.

* Sülük tedavisi neden bazı tıbbi tedavi yöntemlerine nazaran daha fazla tercih edilmektedir. Bazı durumlarda sülük tedavisi tıbbi tedavi yöntemlerine açık bir üstünlük sergilemektedir. Geleneksel tıbbın iyileştiremediği bir çok hastalık alternatif yöntem olarak sülüğün tıpta kullanımı ve faydalarına olanak sağlamaktadır.

Sülük Tedavisinin Yan Etkileri,Sülük Tedavisinin Zararları

Sülük tedavisi bazı kişilerde işe yaramayabilir. Sülük tedavisinin işe yaramadığı durumlar…

* Cildi soğuk olan kişilerde,

* Sigara içenlerde,

* Parfüm kullananlarda,

* Yaşlı insanlarda,

*Sülük tedavisinden şifa bekliyorsanız cildi ısıtmalı ve kokulardan parfüm esans gibi değişik koku salan maddelerden temizlemelisiniz. Ayrıca bazen cildi hafifçe iğne ile delerek bir toplu iğne başı kan çıkartmak, sülükleri ikna edebilmektedir.
Sülük tedavisi doğru uygulandığında yan etki ve zarar oluşturması imkansızdır. Ufak bir ısırık acısı haricinde hiç bir yan etkisi ve korkulacak yanı olmayan sülük tedavisi, sinek ısırığının acısından daha fazla bir ağrı ve sızıya sebep olmaz.

11
mutlu
Mutlu
5
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
3
vir_sl_
Virüslü
Sülük tedavisi, faydaları, zararları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir