featured

2013 Yılında En Çok Ödenek Tarım ve Eğitim Sektörüne Ayrıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2013 Yılı III. Dönem İl Koordinasyon Toplantısı,  Hatay Valisi  M. Celalettin Lekesiz’in başkanlığında yapıldı.

 İl Özel İdare Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Lekesiz, ilimizin 2013 yılının ilk üç ayında yaptığı %30,5’luk ihracat artış performansı ile Türkiye birincisi, ilk altı ayında ise 11,6’lık artışla Türkiye beşincisi olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

 Lekesiz, uluslararası alanda yaptığı atılımlarla dünya pazarlarındaki konumunu güçlendiren ülkemize paralel bir gelişme içerisinde olan ilimizde, geleceğe yönelik hedefleri gerçekleştirmek üzere yapılan çalışmaların büyük önem taşıdığını ifade ederek, “İlimizin bölgesi içerisindeki rekabet gücü ve mevcut kaynaklarının rasyonel bir şekilde değerlendirilmesi, ülkemizin kalkınmasına vereceği katkı ve ilimiz halkının zenginleşerek daha müreffeh bir geleceğe ulaşması konusunda önemli bir dayanak olmaktadır. Bölgesel kalkınma vizyonumuz, oluşturulan kalkınma stratejisi ve bu stratejide belirlenen ana esasların adım adım uygulanmasından başlayarak, hayata geçirilmesi ve hatta sonuçlarının alınmaya başlanması ile beraber, gerek dünyada gerekse yakın komşularımızda meydana gelen olumsuzluklara karşın ülkemizin ve ilimizin sahip olduğu güçlü dinamikler ve hepimizin çabasıyla ortaya konulan başarılı çalışmalar neticesinde; ekonomik anlamda bir sıkıntı yaşamadık. Dileğimiz komşumuz Suriye’deki sıkıntıların bir an önce sona ermesi ve ilimizin üretim, ihracat ve turizm konularında başarıları en üst seviyelere ulaştırmasıdır. Zira bu potansiyel ilimizin her sektöründe ve daha da önemlisi girişimci ruha sahip çalışkan insanlarında fazlası ile mevcuttur.” dedi.

 -2013 Yılı Yatırımları-

 Daha güçlü bir Hatay’ın inşa edilmesi için ulaştırma, sağlık, sulama, kültür ve turizm, spor ve altyapı hizmetlerinde çok ciddi çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Lekesiz, 2013 yılında yürütülen çalışmaları ise şöyle sıraladı:

 “İlimizde 2013 yılında 1515 proje üzerinde çalışılmaktadır. Bu projelerin toplam bedeli 2 milyar 864 milyon liradır. Ayrılan ödenek ise 412 milyon 330 bin liradır. 2013 Haziran sonu itibarıyla bu ödenekten 128 milyon 674 bin lira harcanmış ve yüzde 31.21 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 1515 adet projenin 736’sı genel ve katma bütçeli kuruluşlar, 779’u İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından gerçekleştirilmektedir. 2013 yılında İl Özel idaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği bin 108 proje için toplam 119 milyon 531 bin lira ödenek ayırmıştır. Bu ödenekten dönem sonu itibarıyla 40 milyon 996 bin lira harcama yapılmıştır.”

 -En Çok Ödenek Tarım ve Eğitim Sektörüne Ayrıldı-

 2013 yılında, en çok ödeneğin; yüzde 26,78’lik payla tarım sektörüne, yüzde 23,93’ lük payla da eğitim sektörüne ayrıldığını ifade eden Lekesiz, bu sektörleri; yüzde 17,48’lik payla ulaştırma, yüzde 15,83’lük payla kanalizasyon, harita-kadastro, imar planı ve içme suyu gibi kalemlerin yer aldığı Diğer Kamu Hizmetleri sektörünün takip ettiğini söyledi.

 Üzerinde çalışılmakta olan projelerden 446’sının tamamlanarak hizmete alındığını, 767’sinin devam ettiğini, 51’inin ihale, 73’ünün proje, 4’ünün ise sözleşme aşamasında olduğunu, 174’üne de zorunlu nedenlerle henüz başlanılamadığını kaydeden Vali Lekesiz, “Tüm kurum ve kuruluşlarımızın performanslarını daha da artırarak hizmet edecekleri ve başarı çıtasını daha yukarılara taşıyacaklarına olan inancımla yararlı bir toplantı olmasını diliyorum.” dedi.

 Toplantıda daha sonra yatırımcı kuruluşlarımızın temsilcileri faaliyetlerini katılımcılarla paylaştılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2013 Yılında En Çok Ödenek Tarım ve Eğitim Sektörüne Ayrıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir