featured

DOĞAKA 83. Yönetim Kurulu toplantısı Hatay’da yapıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 83. Yönetim Kurulu Toplantısı, Hatay Valisi Erdal Ata,  DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

08 Mayıs 2018 Salı günü saat 11.00’de Antakya Savon Otel’de düzenlenen toplantının açılış konuşmasını DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun gerçekleştirdi.

2018 yılı çalışma programı çerçevesinde çeşitli alanlarda proje destek faaliyetleri, eğitim programları, organizasyonlar, analiz ve planlama çalışmaları ile yatırım destek faaliyetlerine devam edildiğini belirten Coşkun, ‘’ 15 Ocak 2018 tarihinde ilan edilen 2018 Yılı Mali Destek Programları ile ilgili başvuru süreci sona ermiştir. Programlara yapılan başvurularla ilgili değerlendirme süreci 16 Nisan 2018 tarihi itibarıyla başlatılmış olup halen devam etmektedir.

Bilindiği üzere 2018 Mali Destek Programları kapsamında üç adet destek programı ilan edilmiş idi. Kar amacı güden işletmelerin yararlanabildiği ve bölgemizin imalat sanayinin geliştirilmesine yönelik olan Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı’na Hatay ilinden 81, Kahramanmaraş ilinden 71 ve Osmaniye ilinden 28 olmak üzere toplam 180 adet başvuru alınmıştır. Programın toplam bütçesi 15 Milyon TL olmasına karşılık, alınan proje başvurularındaki toplam talep miktarı 62 Milyon TL.dir.

Bölgemizdeki turizm kaynaklarının altyapılarının iyileştirilmesine yönelik ilan edilen Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programına Hatay ilinden 20, Kahramanmaraş ilinden 18 ve Osmaniye ilinden 7 olmak üzere toplam 45 adet başvuru alınmıştır. Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının başvuru yapabildiği turizm programında ilan edilen destek bütçesi 10 Milyon TL olup, alınan projeler karşılığında talep edilen destek miktarı 28 Milyon 600 Bin TL.dir.’’ dedi.

Diğer taraftan ilk kez ilan edilen ve çiftçi kayıt sistemine kayıtlı kişiler ile işletmelerin başvuru yapabildiği Seracılığın Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamındaki faaliyetleri dile getiren Coşkun, ‘2018 Yılı Çalışma Programı çerçevesinde faaliyetlerine devam etmektedir. Bu kapsamda, Ajansımız tarafından ilk kez ilan edilen ve Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı kişiler ile işletmelerin başvuru yapabildiği Seracılığın Geliştirilmesi Mali Destek Programı’na ise Hatay ilinden 14, Kahramanmaraş ilinden 4 ve Osmaniye ilinden 2 olmak üzere toplam 20 adet başvuru alınmıştır. Bölgemizde artmaya başlayan seracılık yatırımlarının desteklenmesi amacıyla ilan edilen seracılık programının destek bütçesi 5 Milyon TL, alınan projeler karşılığında talep edilen destek miktarı 5 Milyon 960 Bin TL.dir. Buna göre, üç destek programına Hatay ilinden 115, Kahramanmaraş ilinden 93 ve Osmaniye ilinden 37 adet proje başvurusu alınmıştır. İlan edilen toplam destek miktarı 30 Milyon TL, alınan proje başvurularında talep edilen destek miktarı ise 96 Milyon 673 Bin TL.dir. Programla ilgili değerlendirme çalışmaları 16 Nisan 2018 tarihi itibarıyla başlatılmıştır. Ön İnceleme, Bağımsız Değerlendirme, Değerlendirme Komitesi ve Yönetim Kurulu aşamalarından oluşan değerlendirme çalışmalarının Temmuz ayı içerisinde tamamlanması ve başarılı projelerin Temmuz ayının ikinci yarısında kamuoyu ile paylaşılması planlanmaktadır.’’ şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DOĞAKA 83. Yönetim Kurulu toplantısı Hatay’da yapıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir