featured

Hatay’da “Arkeolojik Yokoluş” Semineri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mustafa Kemal Üniversitesi Arkeoloji Topluluğu ile Mersin Üniversitesi Arkeoloji Topluluğu’nu buluşturan ‘’Arkeolojik Yokoluş” ve “Köy Okullarında Arkeoloji Dersleri” adlı seminerde konuklara,  arkeolojik alanlara sahip çıkılması mesajı verildi.

PROJE, 2001’DEN BERİ YÜRÜTÜLÜYOR

Mersin Üniversitesi Arkeoloji Topluluğu Başkanı Okan Özdemir, “Arkeolojik Yokoluş ve Köy Okullarında Arkeoloji Dersleri” projelerinin Mersin Üniversitesi Arkeoloji Topluluğu üyeleri tarafından 2001 yılından beri yürütülen bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirtti. Özdemir, Mersin Üniversitesi’nin Arkeoloji Topluluğu’nun Tahribat Grubu tarafından gerçekleştirilen projede, özellikle arkeolojik alanların üzerine ya da yakınına kurulu yerleşim alanlarında yaşayan çocukları, yaşadıkları çevrenin kültürel değerleri hakkında bilgilendirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

ESERLERİN KORUNMASI AMAÇLANIYOR

Her yıl bir köy okulunu ziyaret ettiklerini söyleyen Özdemir, “İlkokul öğrencilerine Arkeoloji bilimi ile ilgili temel bilgiler vererek, yakınında buldukları eserlerin korunması hakkında öğrencileri bilinçlendirmeye çalışıyoruz.” diye kaydetti.
HER YIL BAŞKA BİR ÜNİVERSİTEDE SEMİNER

Tahribat Grubu Sorumlusu Murat Alkış ise, Mersin Üniversitesi Arkeoloji Topluluğu olarak ulaşabildikleri çocuk sayısı kısıtlı olduğu için topluluklarının her yıl diğer üniversitelerde projeleri konu alan seminerler düzenlediğini ve projenin yayılmasını amaçladıklarını vurguladı.

“KİLİKİA’NIN SESSİZ TANIKLARI”

Atatürk Konferans Salonu’ndaki programda ayrıca MART üyeleri ve Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü Öğrencilerinin hazırladığı “Kilikia’nın Sessiz Tanıkları” adlı belgesel gösterimi gerçekleştirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hatay’da “Arkeolojik Yokoluş” Semineri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir