featured

İyi Tarım Uygulamaları Eğitim Toplantısı Yapıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MKÜ ve Hatay İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğün’den “İyi Tarım Uygulamaları” konulu eğitim verildi.

Hatay İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Mustafa Kemal Üniversitesi işbirliği ile Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı kapsamında “İyi Tarım Uygulamaları” konulu eğitim toplantısı Ottoman Palace Otel’de yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Üreticilerin yoğun ilgisinden memnun kaldığını ifade eden Hatay Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü toplantıda yaptığı konuşmada, “İyi tarım uygulamaları konusunda yapılan bu eğitimden tüm çiftçilerimizin maksimum düzeyde fayda sağlayacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi ise, “Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı” kapsamında Hatay İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü işbirliği ile düzenlenen “İyi Tarım Uygulamaları” konulu eğitim toplantısının ilimiz üreticilerine çok faydalı olacağını belirterek şöyle devam etti:” Çağımızın getirdiği hızlı yaşamla birlikte, artan gelir düzeyi ve eğitim seviyesi, güvenli gıda tüketiminin de önemini arttırmıştır. Tüketiciler tükettikleri tarımsal ürünler başta olmak üzere, satın aldıkları tüm gıda ürünlerinin güvenliğinden emin olmak ister hale gelmiştir. Bu bilinçle, gerek doğrudan tarımsal ürünlerin, gerekse işlenmiş gıdaların güvenle üretildiğinin garantisini tüketicilere sunabilmek için, birtakım sistemler ve standartların oluşturulması ihtiyacı kaçınılmaz olmuştur.”

Hatay ilinin sahip olduğu iklim, toprak ve su koşulları ile tarımsal üretim için son derece avantajlı konuma sahip olduğunu dile getiren Tüfekçi, “İyi tarım uygulamaları “Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı” kapsamında ayrıca ele alınmıştır. İl genelinde bitkisel üretimde organik tarım ve İyi Tarım sertifikalı üretim miktarı arttırılması hedeflenmiştir. Bakanlığımız hedefleri ve Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planında yer alan hedefler doğrultusunda yapılan çalışmalar sonucunda il genelinde iyi tarım uygulamaları artırılmış olup, 2010 yılında 6 üreticimiz tarafından gerçekleştirilen iyi tarım uygulamaları 2012 yılında 31 üreticimiz tarafından 5 bin 864 alanda uygulanmıştır” dedi.

Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Üremiş’in de konu ile ilgili düşüncelerini aktardığı programda Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nden Yrd. Doç. Tamer Sermenli ve Yrd. Doç. Oğuzhan Çalışkan birer sunum yaptı.

Program sonunda sektör temsilcileri ile üreticiler bir araya gelerek bilgi alış verişinde bulundu.

Toplantıya; Hatay Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Proje Koordinatörü Dilek Uyanık, Mustafa Kemal Üniversitesi’nden Rektör Yardımcısı Hüseyin Gözübenli, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Üremiş, Bahçe Bitkileri Bölümü’nden Yrd. Doç. Tamer Sermenli ve Yrd. Doç. Oğuzhan Çalışkan’ın yanısıra Hatay’daki bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve önde gelen çiftçiler katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İyi Tarım Uygulamaları Eğitim Toplantısı Yapıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir