featured

2015 Yılı ‘Çiftçi Tarla Okulu’ çalışmaları başladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya koyulan “Çiftçi Tarla Okulu” çalışmasının 2015 yılı ilk eğitimi Yayladağı İlçesi Ayışığı Mahallesinde yapıldı. Eğitim, İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ile Yayladağı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konu uzmanlarınca yapılmış olup eğitime Ayışığı Mahallesinden toplam 32 zeytin üreticisi katıldı.

Yapılan eğitimde Zeytinin önemli zararlısı konumundaki zeytin güvesinin tanımı, yaşayışı, zarar şekli ve mücadelesini gösteren çiftçi mektubu ile zeytin hastalık ve zararlıları ile mücadele el kitabı dağıtılarak teorik bilgiler verildikten sonra, söz konusu zararlının ergin kelebekleri, daha önce bahçeye asılan delta tipi tuzaklardan çiftçilere gösterildi. Ayrıca entegre mücadele ile ilgili kısa bilgiler verildikten sonra zeytinin diğer hastalık zararlıları ve yetiştiriciliği konusundaki soruları da cevaplandırılarak eğitim tamamlandı.

Tarımda üretimi, verimliliği ve kaliteyi arttırmak amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından projelendirilen ve uygulamaya koyulan “Çiftçi Tarla Okulu” projesi kapsamında bitki sağlığı uygulamalarında çiftçi eğitimlerine yeni bir vizyon kazandırmak amacıyla Bakanlıkca yaygınlaştırılmaya çalışılan “Çiftçi Tarla Okulu” çalışmaları, İlimizde ilk olarak 2013 yılında turunçgil ve pamuk konularında uygulanmaya başlanmış olup 2014 yılında ise pamuk ve zeytin konularında devam etmişti.

Bu proje ile çiftçiyi kendi tarlasının uzmanı yapmak, üretimde verimliliği ve kaliteyi artırmak ve yönetim becerilerini geliştirmesi amaçlanıyor. Böylece proje kapsamında entegre mücadelenin hedefleri ve bitki sağlığı uygulamalarının nasıl yapılacağı anlatılmakta ve çiftçilere uygulamalı olarak gösteriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2015 Yılı ‘Çiftçi Tarla Okulu’ çalışmaları başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir