featured

Mevlüt  Emre İçcan, Senegal  Cumhuriyeti Fahri Konsolosu oldu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özova Group tesislerinde düzenlenen  törene, Hatay Vali vekili Orhan Mardinli, Senegal Cumhuriyeti Büyükelçisi MoustaphaMBacke,  MKÜ Rektörü Hasan Kaya, İlçe Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, üst düzey bürokratlar,siyasi parti temsilcileri ve  bölge işadamları  katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Mevlüt Emre İçcan, Senegal  Cumhuriyetinin tarafımı onurlandırarak Hatay fahri konsolosu olarak görevlendirmiştir.  Bilindiği üzere bir çok konuda  karşılıklı siyasi ve ticari anlaşmalar yapmış olduğumuz  Senegal Cumhuriyeti ile gelişmekte olan pazarlarımızı dost ülkeler olarak daha da  ileriye taşımakta  ve açmış olduğumuz konsolosluk ofisi ile de  Hatay’a da taşıyarak daha da geliştireceğine inanmaktayız. Kısacası, konsolosluğumuz Senegal ile Türkiye  arasında  ekonomik ve kültürel anlamda bir köprü  kuracak, bu bağlamda hem Senegal’i hem de ülkemizi en iyi şekilde  temsil etmeye çalışacağım. Senegal ile Hatay arasında tüm bu ilişkiler açısından tarafımı onurlandırarak konsolosluk görevine layık  olduğuma  inanan Senegal Cumhuriyeti adına sayın Büyükelçim  MoustaphaMBacke’ye teşekkür ediyorum, Allah hayırlar vesile  etsin”dedi.

Senegal   Cumhuriyeti Büyükelçisi   MoustaphaMBacke  ise konuşmasında şunları vurguladı “  Senegal  fahri konsolosu olarak atanan  sayın Mevlüt Emre İçcan’ın atama törenine  başkanlık etmek için, uygarlık ve tarihte önemli bir yer tutan  bu dikkat çekici  ve güzel şehir, Hatay’a  bugün geldiğim için çok memnunum.  Misafirperverlik ve  cömertlik değerlerine sahip olan Türkiye’de  bana gösterdikleri değerli ve sıcak karşılama için İÇCAN ailesine, iş arkadaşlarına ve dostlarına  teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca bu törene teşrif eden kent yetkililerine  ve iş adamlarına en derin teşekkürlerimi sunarım.  Senegal gibi bir ülke için Hatay’da fahri konsolosluk açmak çok büyük bir şereftir. Bu onur, ülkemin Mevlüt Emre İçcan gibi sorumluluk bilinci ve dinamizmiyle tanınan birisi tarafından Müslüman,Hristiyan ve Yahudi medeniyetlerinin birleşme noktası olan, Türkiye’nin tarımsal sanayi şehri Hatay’da temsil edilmesi ülkem adına çok büyük bir onurdur.  “dedi.

Senegal Cumhuriyeti Büyükelçisi Moustapha MBacke daha sonra  Mevlüt Emre İçcan’a fahri konsolosluk belgesini taktim etti.

Hatay Vali vekili   Orhan Mardinli ise yaptığı konuşmada, Senegal fahri konsolosluğunun Hatay’da açılması ve  Hatay’lı bir isme verilmesinin önemli olduğuna dikkat  çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mevlüt  Emre İçcan, Senegal  Cumhuriyeti Fahri Konsolosu oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir