featured

Hataylı Işadamlarına Sudan’daki Yatırım Fırsatları Anlatıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Birleşik Sanayici ve İşadamları Derneği organizasyonunda dernek üyelerine yönelik “Sudan’da Ticaret ve Yatırım İmkanları” konulu toplantı yapıldı.

Sudan Türk İşadamları Derneği Genel Sekreteri Musa Gürel’in anlatımıyla gerçekleştirilen programda önce Sudan’daki ticari yapı hakkında genel bilgiler verildi. Daha sonra şu anda yapılacak ticarette nelerin ön plana çıktığı, hangi ürünler satılırsa veya alınırsa ne avantajları ve dezavantajları olabileceği örneklerle dile getirildi. Sudan’da yeni bir firma nasıl açılabileceğinden bahseden Gürel, Sudan’da bir firmanın bürosunun bile bulunmasının firma açısından getirebileceği olumlu vizyon değişikliklerinden söz etti.

Bilinenin aksine Sudan’ın çok zengin potansiyele sahip bir ülke olduğunu ve büyük petrol rezervleri olduğunu ifade eden Gürel, Çin ve Malezya’nın bu petrolü çıkardığını vurguladı.

Türk iş adamlarının inşaat, mobilya, tarım ve hayvancılık ile hizmet sektöründe Sudan’a yatırım yapabileceklerini anlatan Gürel, “Siz gelmezseniz Sudan’a birileri gelecek, kainatta boşluğa yer yok. Sudan su an ekonomik olarak sıfırdan yukarıya çıkış aşamasında, şimdi orda olursanız işler rayına girince iki adım önde olursunuz. Ancak bunu yaparken gemileri yakarak değil güvendiğiniz birileri ile ortaklık yaparak gelin.

Küçük ortaklıklarla başlamanız sizlerin ilerde rahat nefes almanızı sağlayacaktır. Buraya gelir atölye kurarsınız, atölyeyi fabrikaya çevirirsiniz, yarın entegre olursanız büyümek zor değil ancak, ticari dürüstlük şart.

Biz millet olarak, bir iş yapıyorsak o ülke insanıyla çalışırız. Çünkü bizim sevgimiz var, bizim samimiyetimiz var, biz bir Sudanlı ile aynı masada otururuz, yemek yeriz, ama bir başkası bunu yapamıyor. Biz millet olarak kazan kazan mantığıyla çalışırız. Bu yüzden gelmeniz lazım.” dedi.

Gürel, ayrıca Hatay’dan gelecek iş adamları heyetini karşılayabileceklerini ve bu tarz iş heyetlerini sık sık Sudan’da görmek istediklerini belirtti. Toplantının sonunda BİRSİAD Genel Sekreteri Kerem Çağlar tarafından Musa Gürel’e plaket takdim edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hataylı Işadamlarına Sudan’daki Yatırım Fırsatları Anlatıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir