featured

Balıkçı Barınağı Koruyamadı 12 Tekne Daha Battı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1993 yılında yapımına başlanan ve ödenek sıkıntıları nedeniyle ancak 2005 yılında tamamlanabilen Dörtyol Balıkçı Barınağında faaliyete girdiği günden bu yana yapımındaki teknik hatalar nedeniyle ellinin üzerinde tekne lodosa yenildi ve sulara gömüldü.

 

Hatay’ın Dörtyol İlçesinde iki gündür süren lodosun etkisiyle bir ilköğretim okulunun çatısı yıkılırken Dörtyol Balıkçı Barınağında bağlı olan 12 teknede sulara gömüldü.

Dörtyol Balıkçı Barınağını ziyaret ederek balıkçılara geçmiş olsun dileğinde bulunan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Arif Ergin’den konu ile ilgili bilgiler aldı.

Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Arif Ergin yaptığı açıklamada; “Balıkçı barınağımızın ana rıhtımı 950 metre, tali rıhtımı ise 375 metre uzunluğunda olup toplam alanı 207 dönümdür. Bu kadar büyük bir balıkçı barınağına bölgede ihtiyaç olmamasına rağmen zamanında bu şekilde planlanmış ve yapılmıştır. Barınağın büyük olması nedeniyle tekneleri koruma görevini yerine getirememektedir. Bu nedenle barınak içerisinin ara rıhtımlarla bölünerek korunaklı alanların oluşturulmasına ihtiyaç vardır. Bu korunaklı alanlar yapılmadığı sürece benzer durumlar yaşanmaya devam edecektir. Bu güne kadar balıkçı barınağımızda bizim kayıtlarımıza göre ellinin üzerinde tekne lodos nedeniyle batmıştır.” Dedi.

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin’de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “12 balıkçı arkadaşımızın teknesini şu anda balıkçı barınağımız içerisinde suların altında. Teknelerin sudan çıkartılması için belediye olarak gerekli desteği sağladık. Teknelerin sudan çıkartılmasından sonra en az 3 – 4 bin lira tamirat masrafı olacak. Tamiratın iki yada üç ay süreceği ifade ediliyor. Buda zaten zor koşullar altında geçimini temin eden balıkçı esnafımızın uzun süreli sıkıntı yaşayacakları anlamına gelmekte. Diğer taraftan her yıl lodos nedeni ile bu barınak içerisinde teknelerimiz batmakta. Bunun çözümü için buradan edindiğimiz bilgileri Devlet Liman ve Hava (DLH) Bölge Müdürlüğümüze ileterek çözümü noktasında yardımlarını talep edeceğiz.” Dedi.

Teknelerin sudan çıkartılması için balıkçı barınağında fırtınayı hasarsız atlatan teknelerin ve tekne sahiplerinin hepsi seferber olurken Dörtyol Belediyesine ait iş makineleri ile civardaki çiftçilere ait traktörlerde kullanıldı. Teknelerdeki maddi hasarın 80 bin TL yi bulması tahmin ediliyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Balıkçı Barınağı Koruyamadı 12 Tekne Daha Battı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir