featured

Bitki Sağlığı Kliniği Projesi için imzalar atıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DOĞAKA desteği ile Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) tarafından hazırlanan ‘Bitki Sağlığı Kliniği Projesi‘ Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca ve MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya tarafından imzalandı.

Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ercan Topaca ve MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya’nın imzası ile hayata geçirilen Bitki Sağlığı Kliniği Projesi, DOĞAKA Mali Destek Programı ile tamamlanacaktır. Proje, Hatay ilinin öncü sektörlerinden olan tarım sektöründe, iyi tarım uygulamalarının yeteri kadar bilinmemesi, yanlış dozlarda ilaç kullanımı, eğitimsiz çiftçiler, ihracatı artırmaya yönelik alınması gereken tedbirlerin bilinmemesi, tarım sektöründen yeterli verim alınamaması gibi sorunlara çözüm üretmek adına hazırlanmıştır.
Bitki Sağlığı Kliniği Projesi imza töreninde konuşan Hatay Valisi Ercan Topaca, ‘’Hatay her ne kadar sanayisi ile ön plana çıksa da tarımsal potansiyeli sanayisi kadar önemli olan bir şehirdir. Ama Hatay’da ne yazık ki bitki sağlığı konusunda istediğimiz düzeyde değiliz. Vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek için başvurabileceği bir referans klinik mevcut değildi. Bu anlamda, DOĞAKA’nın ve MKÜ’nün desteği ile böyle bir kliniğin kurulmasına karar verilmiş olup kliniğin toplam bütçesi 2.385.411.00 TL’dir. Bu klinik teknik donanımı çok yüksek olan bir klinik olacaktır. Vatandaşımızın bitki sağlığı ve tarımsal üretimi geliştirme konusunda karşılaştığı her türlü sorunun cevabını alabileceği bir bitki kliniğine sahip olacağız.’’ dedi.
Topaca, bu projenin yapılmasına önderlik eden Mustafa Kemal Üniversitesi’ne, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’na ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade ederek,  ülkemize hayırlı olmasını temenni ettiğini belirtti.
Üniversitelerimizin şehir ile bütünleşmesi gerektiğini ifade eden MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya ise, ‘’Biz şehrimizle bütün olan bir üniversiteyiz. Bundan sonra da bu konuda aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bu projeye herkes çok büyük emek verdi. Bu projenin sadece bu bölge için değil Türkiye için de çok yararlı olacağını düşünüyorum. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim.’’ dedi.
Bitki Sağlığı Kliniği Projesi ile  bölgedeki tarımsal faaliyetlerin daha verimli sürdürülebilmesi için tarımla ilgili gerçekleşen tüm süreçlerde mevcut sorunlara çözümler bularak müdahalelerde bulunmak, tarım arazilerinin ve bunlarla ilgili bilgilerin kayıt altına alınarak buna yönelik bir veri tabanı oluşturarak ve sektörü sürekli kontrol altında tutarak tedbirler almak, tarım sektöründeki mevcut sorunların çözümüne yönelik araştırma-geliştirme faaliyetleri gerçekleştirmek ve çeşitli süreçlerde gözlemlenen hastalıklara yönelik ilaç geliştirme çalışmalarının yürütülmesi amaçlanmaktadır.
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bitki Sağlığı Kliniği Projesi için imzalar atıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir