featured

“Çeşitliliğimiz Zenginliğimiz”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mustafa Kemal Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin Proje ortağı olduğu TR2009/0136.01-02/489 nolu “Çeşitliliğimiz Zenginliğimiz” adlı AB Projesinin açılışı gerçekleştirildi.

HOŞGÖRÜ VE TASARIM ATÖLYESİ

Antakya Yıldız-Selahattin Mıstıkoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından yürütülen ve diğer bir adı “Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Hibe Programı” olan proje kapsamında “Hoşgörü ve Tasarım Atölyesi” oluşturuldu.

PROJE ÜNİVERSİTEMİZ DANIŞMANLIĞINDA GERÇEKLEŞİYOR

Oluşturulan Hoşgörü ve Tasarım Atölyesinde, “Okul Öncesi Eğitimde Demokrasi ve İnsan Hakları Eğitimi Uygulama Modülü Geliştirilmesi” pilot uygulamaları üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Necati Korkmaz’ın danışmanlığında gerçekleştirilecek.

PİLOT UYGULAMAYA 1834 ÖĞRENCİ KATILACAK

Hoşgörü ve Tasarım atölyesindeki bu pilot uygulamalara iştirakçi anaokullarında eğitim gören 1834 öğrenci katılacak olup iştirakçi anaokullarında bulunan 110 yönetici ve öğretmen ile Antakya Yıldız-Selahattin Mıstıkoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk gelişimi bölümünün 12.sınıfında okuyan 100 öğrencisine modül uygulama eğitimi verilecek.

İNSAN HAKLARI EĞİTİMİNDE MODEL SUNULMASI HEDEFLENİYOR

Proje Koordinatörü tarafından yapılan açıklamada uygulanacak projede, okul öncesi eğitimde demokrasi ve insan hakları eğitiminin model olarak sunulması ve demokratik değerlerin önemi konusunda karar verici ve faydalanıcıların farkındalığının gelişmesine katkı sağlanılması hedefleniyor.

AVRUPA TEMEL DEĞERLERİNE ULAŞMAK AMAÇLANIYOR

Ayrıca demokrasi için gerekli olan katılımın, eğitilmiş bireylerle olanaklı olduğu vurgulanan açıklamada şu ifadelere de yer verildi: “Demokrasi ve İnsan Hakları Eğitiminin; bireylerin kişisel gelişiminin ilk safhaları olması nedeniyle özellikle okul öncesi eğitim kurumlarında yaygınlaşması ülkemiz açısından hedeflediğimiz Avrupa temel değerlerine ulaşmada katkı sağlayacaktır. Bireyin ön plana çıktığı ve farklılıkların daha fazla önem kazandığı günümüzde, bu farklılıkların korunup sürdürülmesi, demokratik bir kültür içinde yetişen bireylerle mümkün olabilir.”

PROJEDE BİR DE KAMU SPOTU BULUNUYOR

Projede okul öncesi eğitimde insan hakları ve temel özgürlüklerin öğretiminin öneminin yer aldığı bir de kamu spotu bulunuyor. Bu kamu spotunda Hatay ilinin mevcut etnik yapısı, inanç çeşitliliği ve kültürel zenginlikleri yer alıyor. Bu çerçevede ise insan hakları ve demokratik değerler ve bu değerlerin okul öncesi eğitimden başlayarak öğretilmesinin gerekliliği konusunda politika oluşturanlar, (eğitimciler, öğrenciler, ebeveynler, eğitim kurumları, eğitim yetkilileri, kamu görevlileri, sivil toplum örgütleri, medya ve halk) çok geniş bir paydaş yelpazesinde buluşarak toplumsal bir bilinç oluşturulmasına katkı sağlıyor.

AÇILIŞA FARKLI KESİMDEN TEMSİLCİLER KATILDI

Açılış ve bilgilendirme toplantısına Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Berna Çatıkkaş, Yrd. Doç. Dr. Ömer Eren, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zeynel Abidin Şenses, Şube Müdür Vekili Ahmet Tecimen ve ilimizde bulunan dini kanaat önderlerinden Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Dimitri Dogum, Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Domenico Bertogli, Protestan Kilisesi Ruhani Lideri Yakup Chang, Ermeni Cemaat temsilci Cem Çaparoğlu’nun yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Çeşitliliğimiz Zenginliğimiz”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir