featured

Fahri Trafik Müfettişliği Başvuruları Başladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü 438 Fahri Müfettiş Daha alınacağını açıkladı. Hatay İl Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklama şu şekilde:

Karayolları Trafik Kanunu’nun Ek-6 ıncı maddesine istinaden; Trafik güvenliğini sağlamak, ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi, trafiğin denetiminde ve yönetiminde sorumlu polisimize yardımcı olmak, sürücülerin her yerde ve her zaman denetlendiği intibaını vermek, toplumuzun maddi ve manevi varlığını tahrip eden trafik facialarını asgari seviyeye indirmek, trafik kural ihlali yapan sürücüler hakkında trafik suçu tespit tutanağı düzenlenmesi ve bu tutanağın ilgili trafik birimlerine teslim edilmesine yönelik olarak ilde kayıtlı toplam motorlu araç sayısının binde biri oranında Fahri Trafik Müfettişi görevlendirebileceğine dair 01.05.1997 tarih ve 22976 sayı ile Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliği yürürlüğe girmişti.

Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliğin 12.maddesinde “Her ilin müfettiş sayısı o ildeki merkez veilçe trafik tescil kuruluşlarına kayıtlı toplam motorlu araç sayısının binde ikisi oranında tespit edilir.”şeklinde yeniden düzenlenmesi ve ilimizdeki tescilli motorlu araç sayısının artması nedeni ile ilimiz dahilinde 438 müfettişe daha ihtiyaç olduğu tespit edilmiştir.

Bu nedenle; Fahri Trafik Müfettişliği açığının giderilebilmesi için ilimiz dahilinde müracaatlar açılmış olup, Fahri Trafik Müfettişi adaylarında aranacak şartlar aşağıda sunulmuştur. İlgilenen vatandaşlarımızın      en geç 04/03/2013 tarihine kadar Valiliğimize hitaben yazılmış dilekçeleri ile İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bizzat müracaat etmeleri gerekmektedir.
İRTİBAT  TELEFONLARI:

  0326-2214126                                                            

0505-3183113

TRAFİK MÜFETTİŞLİĞİ GÖREV VE ÇALIŞMAYÖNETMELİĞİNİN;

5 NCİ MADDESİNE GÖRE ARANACAK ŞARTLAR

 

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) En az kırk yaşında olmak,

c) En az yüksekokul mezunu olmak

d) En az on yıllık sürücü belgesi sahibi olmak,

e) Asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralamalı trafik kazasına sebebiyet vermemiş olmak

f) Müracaat tarihinden geriye doğru toplam beş yıl içerisinde, hakkında 100 ceza puanı

               uygulaması sonucu sürücübelgesinin geri alınmamış olması,

g) Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak,

h) Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlardışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazlahapis veyahut affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenensuçlara, zimmet, ihtiras, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç,kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

 

 (Ek Fıkra R:G.15.11.1997-23171) Trafik sorununun çözümüne yönelik bilimsel araştırma ve çalışma yapanlar ile trafiğe hizmet etmiş olanlar ve bulundukları görev, mesleki deneyim ve nitelikleri itibariyle müfettiş olarak görevlendirilmelerinde yarar görülenlerin isimleri de, Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının(b), (c) ve (d) bentlerindeki şartlara bakılmaksızın Trafik Hizmetleri Başkanlığının teklifi Emniyet Genel Müdürünün uygun görüşü ile Yüksek Kurulun onayına sunulur. Bu şekilde müfettiş seçilenlerin durumları ikamet ettikleri il valiliklerine bildirilerek kendilerine fahri trafik müfettişliği kimlik belgesi verilir ve eğitime tabi tutulmazlar.

 

(Ek Fıkra R.G. 24.11.1999-23886) Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfında görev yapanlar ile Emniyet Hizmetleri Sınıfında rütbeli olarak görev yapanlar, bu görevleri yaptıktan sonra ayrılanlar ile emekli olanlar; bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentlerindeki şartlara bakılmaksızın Trafik Hizmetleri Başkanlığının teklifi ve Emniyet Genel Müdürünün onayı ile fahri trafik müfettişliğine seçilirler. Bu şekilde müfettiş seçilenlerin durumları ikamet ettikleri il valiliklerine bildirilerek, kendilerine fahri trafik müfettişliği kimlik belgesi verilir ve eğitime tabi tutulmazlar.

  

6 NCİ MADDESİNE GÖRE İSTENİLEN BELGELER

 a)     Valilik Makamına hitaben dilekçe,

b)     İki adet vesikalık fotoğraf,

c)     Muhtarlıklardan ikametgah belgesi,

d)    Adliyeden sabıka kaydı,

e)     Sürücü belgesi,

f)      Öğrenim durumunu gösterir belge.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fahri Trafik Müfettişliği Başvuruları Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir