featured

İMO İstanbul’da Sempozyum Düzenledi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnşaat Mühendisleri Odası’nın İstanbul’da düzenlediği 4. Tarihi Eserlerin Güçlendirilmesi ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi Sempozyumu’nda konuşan İMO Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Mazmanoğlu “Türkiye güçlü bir tarihi mirasa sahiptir ancak tarihi yapılarımıza hak ettikleri değer verilmemekte ve kentsel dönüşüm talanından tarihi ve kültürel mirasımız da nasibine düşeni almaktadır” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası adına İMO İstanbul Şubesi’nin yürütücülüğünü yaptığı ve uzun süredir hazırlıkları sürdürülen “4. Tarihi Eserlerin Güçlendirilmesi ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi Sempozyumu” çok sayıda akademisyen, bilim insanı ve inşaat mühendisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sempozyumda yedi çağrılı konuşmacı ve 33 bildiri sahibi sunum yaptı. Geçmişten devralınan tarihi mirasın gelecek kuşaklara nasıl eksiksiz aktarılacağının tüm boyutlarıyla değerlendirildiği Sempozyumda kültür varlıklarının onarım ve güçlendirilmesinde kullanılan uygun teknikler, örnek uygulamalar ve yapısal deprem güvenliği gibi konular tartışıldı. Bu alanda çalışma yürüten bilim insanları ile uygulamacıların buluşturulduğu Sempozyumda bir deprem coğrafyası olan ve aynı zamanda zengin bir tarihi mirasa sahip olan ülkemizin tarihi yapılarının deprem riskine karşı nasıl korunması gerektiğinin yol ve yöntemleri de tartışıldı.

İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde yapılan,  İMO Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Mazmanoğlu’nun da katıldığı Sempozyuma İMO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Nevzat Ersan, İMO Şube Yönetim Kurulu Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İMO Genel Sekreteri Ayşegül Bildirici Suna, Sempozyum Düzenleme Kurulu, Bilim ve Danışma Kurulu Üyeleri ile çok sayıda üye katıldı.

Üç gün süren ve dokuz oturumda tamamlanan Sempozyumun yedinci oturumuna İMO Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Mazmanoğlu başkanlık yaptı. 12 bilim insanı tarafından hazırlanan dört bildirinin sunulduğu oturumda konuşan Mazmanoğlu, “Ülkemiz zengin bir tarihi mirasa sahiptir. İnsanlığın doğuşuna tanıklık etmiş bir coğrafyanın çocuklarıyız. Hititlerden Frigyalılara, Lidyalılardan Urartulara, Selçuklulardan Osmanlıya birçok devlet ve kültür bu topraklarda hüküm sürmüş ve bu toplumların tarihi ve kültürel mirası bizlere emanet edilmiştir” dedi. Tarihi ve kültürel mirasa gereken ihtimamın gösterilmemesine dikkat çeken Mazmanoğlu son yıllarda kentsel dönüşüm adı altında tüm kentlerin birer rant alanı haline getirildiğini ve bu talandan tarihi yapıların da nasibine düşeni aldığını kaydetti.

HABERİN FOTOĞRAFLARI

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İMO İstanbul’da Sempozyum Düzenledi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir