featured

Kampüste Nevruz Coşkusu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Baharın müjdecisi Nevruz Mustafa Kemal Üniversitesinde düzenlenen törenle kutlandı. Halaylar çekildi, çekiçler sallandı ve ateş üzerinden heyecanlı atlayışlar gerçekleşti. Nevruzun tüm motiflerinin sergilendiği kutlamalarda en renkli görüntü ise, Rektör Güder başta olmak üzere herkesin müzik eşliğinde bu şenliği yaşaması oldu.

AVRASYA COĞRAFYASININ EN ÖNEMLİ MİLLİ BAYRAMI

Şenlikler öncesinde Atatürk Konferans Salonu’nda program düzenlendi. Hatay protokolünün de katıldığı törende ilk olarak geleneksel hale gelen Nevruz Belgeseli izlettirildi. Türklerin asırlara uzanan birlik ve beraberliğinin işlendiği belgeselde Türk Topluluklarının sevinçleri ve heyecanları yansıtıldı. Daha sonra Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencileri adına Öğrenci Konseyi Başkanı Yavuz Yasıl konuşma yaptı. Yasıl yaptığı konuşmada, her yıl Mart ayının 21’inde kutlanan Nevruz bayramının Orta Asya Türklerine dayanan ve baharın gelişine duyulan sevincin hep birlikte kutlanması olduğunu söyledi. Yasıl, tarihi ve kültürel kökleri itibariyle bir Türk Bayramı olan Nevruz’un toplum hayatının, müşterek sevinç ve paylaşımın bir işareti olarak Avrasya coğrafyasının en önemli milli bayramı olduğunu ifade etti.

NEVRUZ, AYRILIĞA DEĞİL BİRLİĞE ZEMİN HAZIRLAMALI

Ardından Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder Nevruz coşkusuyla gelen duygularını paylaştı. Rektör Güder, mesafeleri kaldırıp uzakları yakın eden, kin ve nefreti bertaraf edip yerine sevgi ve barış tohumları serpen bayramların, geçmişten bugüne kadar yaşadığımız ve yaşattığımız ortak kültür ve değerlerimizin ürünü olduğunu belirtti. Rektör Güder, yüzyıllardan beri çeşitli din ve ırklara mensup uluslar tarafından geleneksel yöntemlerle sürdürülen ve geçmişten bugünlere yaşatılan Nevruz Bayramı’nın da o değerlerden birisi olduğunu vurguladı.

NEVRUZ UMUTTUR

Rektör Güder konuşmasında, “Farklılıklarımızdan daha çok benzerliklerimizin ve ortak değerlerimizin bilincini bizlere aşılayan Nevruz, tabiatı uyandırdığı gibi, kardeşlik duygularımızı da uyandırmalı, ayrılığa değil birliğe zemin hazırlamalıdır.” şeklindeki özlemini de dile getirdi. Ve ekledi: “Toplumsal yaşamı canlandırmalı, geleneklerin sürmesine aracı olmalı, iyi ve güzel olan törelerin kökleşmesini sağlamaya fırsat vermeli, imkan sunmalıdır. Çünkü Nevruz sevgidir, hoşgörüdür, mutluluktur, umuttur. Bundan dolayı bu en eski bayram bir ayrışma unsuru değil,  bizi birbirimize kenetleyen, birbirimizi doğru anlamayı ve hoşgörüyle kabullenmeyi öğreten manevi bir bağ olmalıdır.”

GÖRSEL ŞÖLEN

Konuşmalardan sonra protokol üyeleri, akademik personel ve öğrencilerin bir arada bulunduğu kortej yürüyüşüyle Atatürk Konferans Salonu’ndan şenliğin yapıldığı Çarşı Kompleksi’ne geçildi. Burada ateş üzerinden heyecanlı atlayışlar gerçekleştirildi. Örs üzerinde demir dövüldü. Müzikle birlikte coşku doruğa çıktı. Kuşkusuz bütün nevruzlar çok renkli geçti ama Mustafa Kemal Üniversitesi kampüsü bu Nevruzda böylesi coşkuyu hiç yaşamadı. Büyük bir sevinç gösterisine dönüşen Nevruz kutlamaları masmavi gökyüzünün altında, özgürce kanat çırpan kuşların arasında ve rengârenk çiçeklerle bezenmiş bir bahar gününde seyrine doyum olmaz bir görsel şölen sundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kampüste Nevruz Coşkusu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir