featured

Kazanç Kaybı Nedir, Ticari Gün Kaybı Nasıl Alınır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kazanç kaybı nedir, davası nasıl açılır? Dava dilekçesi örneği ve hesaplama ile ilgili tüm bilgiler için buraya tıklayın.

Ticari araç kazanç kaybı nedir, birçok sürücünün tam olarak bilmediği bir konudur. Fakat genel olarak incelenecek olduğu zaman değer kaybına yakın bir konu olarak yer alır. Bundan dolayı da her ikisi oldukça sık bir şekilde karşılaştırılan konular arasında yer alır. Genel olarak bakılacak olduğu zaman her ne kadar sanki ikisi de aynı konu gibi düşünülüyor olsa bile tam olarak incelendiği zaman aralarında farklar olduğu gözlenebilir.

Araç değer kaybı daha çok çift taraflı meydana gelen trafik kazalarının ardından araçların uğramış olduğu değer kaybını gösterir. Kazada maddi hasar meydana gelmesinden dolayı tamir işlemleri meydana gelse bile artık eskisine oranla daha düşük fiyatlar ile satışa sunulur.

Trafik kazalarından öncesi ve sonrası ardından meydana gelen bu değişiklikler değer kaybı olarak yerini alır. Bunu alabilmek için kusursuz ya da kusurlu olma şartı aranır. Sigorta firması üzerinden başvurular yapılarak ya da dava açılması ardından ödemeler alınır.

Ticari araç kazanç kaybı böyle durumlardan oldukça farklı bir şekilde yerini alır. Trafik kazaların ardından araçlar tamirde bir süre geçirmek zorunda kalabilir. Eğer ticari olarak yer alan bir araçsa bu süre içerisinde kullanılamayacak olmasından dolayı maddi kayıplar yani Kazanç kaybı meydana gelir. Bu sürelerde birçok araç yer alabilir. Otobüslerden dolmuşlara, taksilerden servislere kadar birçok araç bu kategoride yerini alabilir.

Ticari Kazanç Kaybı İçin Nereye Başvuru Yapılır?

Değer kaybı ile kazanç kayıpları her ne kadar biri birilerine bir hayli karıştırılan konular arasında olsa bile başvuruların yapılacak oldukları alanlar dahi farklı olur. Genel olarak burada en büyük fark da budur. Eğer yanlış yerlere gidiyor olursanız alacağınız yanıtlar da buna paralel olarak olumsuz şekilde sonuçlanacaktır.

Değer kaybı almak istediğiniz zamanlarda bahsettiğimiz detaylara göre kusurlu olan sürücünün sigorta firmalarına gidilerek başvuru adımlarını meydana getirebilirsiniz. Bu anlarda kusursuz ya da az kusurlu konumda olmak yeterli olacaktır. Fakat kazanç kaybı sırasında bu durum oldukça farklı olacaktır.

Ticari araç kazanç kaybı için sigorta firmasına gitseniz bile istediğiniz yanıtları alamazsınız. Burada her ne  olursa olsun gerekli işlemler meydana gelmez. Eğer talep etme düşünceniz varsa dava açma yollarına gidebilirsiniz.

Ticari Kazanç Kaybı Nasıl Alınır?

Ticari kazanç kaybı nasıl alınır ya da nasıl alabilirim diye düşünüyorsanız ilk olarak ilgili olan sürücüye karşı gerekli dava adımlarını da yerine getirebilirsiniz. Bu anlarda https://degerkaybibasvuru.net/ aracılığı ile de yapmak istediğiniz işlemleri kısa sürede yapabilirsiniz. Dava içerisinde gerekli olan dilekçe ile tüm evrakların da teslim edilmesi gerekir.

Kazanç kaybı için açılan mahkemelerin sorunsuz bir şekilde başlatılması ardından bilirkişi ile meslek kuruluşları mahkeme tarafından görüşleri alınır. Bu süreçlerde kazanç kaybı talep eden kişilerin zorunlu olan giderlerinin hesaplama durumları karşısında giderlerin düşürülecek olduğunun bilinmesi gerekir. Kusur için oranları kapsamında tazminat oranları da belirlenmekte olurken bilirkişi aracılığı ile mahkemeye sunulan raporlar bir hayli önemli konumda yer alır.

Kazanç Kaybı Son Başvuru Tarihi Var Mı?

Kazanç kaybı son başvuru tarihi genel olarak incelenecek olduğu zaman en geç iki yıl içerisinde kaza olması ardından gerekli başvuruların yapılması gerekir. Eğer belirlenen başvurular gerekli tarihlerde yapılmazsa hak iddiası gibi adımlar meydana gelmez. Bir yandan da süre içerisinde dava açılmamış olursa da tekrar bir hak iddiası gibi durumlar gözlenemez. Ticari araç kazanç kaybı alma düşüncesinde olanların gerekli işlemleri bu süreç içerisinde tamamlamaları da gerekir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kazanç Kaybı Nedir, Ticari Gün Kaybı Nasıl Alınır?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir