featured

MKÜ öğrencileri Türkiye’nin sorunlarını konuştu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mustafa Kemal Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından Türkiye’de Sosyo Ekonomik Dönüşümler ve Gençliğin Bakışı alt başlıklı Yönetimden Siyasete Öğrenci Kongresi düzenlendi. Türkiye’nin dış siyasetinin önemli kısmını oluşturan Kıbrıs sorunu, Türkiye-AB ilişkileri gibi konular gençlerin yorumlarıyla ve çözüm öneriyle masaya yatırıldı. Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören ve iki oturum şeklinde gerçekleşen sempozyuma Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Eren, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Bulut ve çok sayıda davetli katıldı.

Sempozyum öncesi konuşma yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Eren, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü olarak göreve geldikleri günden bu yana öğrenci odaklı bir yönetim politikası izleyeceklerini ve bu politikayı da bahar dönemindeki etkinliklerle hayata geçirdiklerini belirtti. Üniversitede birçok etkinlik düzenlendiğini söyleyen Prof. Dr. Eren, bunların çoğunun öğrenci guruplarınca yapıldığını vurguladı. Kendilerinin öğrencilere her zaman destek olmaya gayret ettiklerini aktaran Eren, “Öğrencilerimiz arasından hiçbir ayrım gözetmedik.” dedi.

Sempozyumda Türkiye’nin çok önemli problemleri arasında yer alan siyaset ve yönetim konusunun tartışılacağını ifade eden Prof. Dr. Veysel Eren, “Her konu konuşulacak, fikir yürütülecek. Öğrencilerimiz kendilerince çözüm önerileri sunacak. Programdaki konulara baktığımızda ise hep kelli felli kişilerden alışık olduğumuz önemli konuların yer aldığını gördüm.” diye konuştu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Bulut ise, akademik düzeyde birçok etkinliğe katıldığını aktardığı konuşmasında, “Öğrencilerin düzenlemiş olduğu etkinlikte bulunmak, onların düşüncelerini ve fikirlerini paylaşmak, onların bu işte ‘biz de varız’ demesinin içeresinde yer almak ayrı bir heyecan veriyor.” dedi.

Geleceğin belediye başkanlarının, milletvekillerinin ve kamu yöneticilerinin buradaki öğrencilerin arasından çıkacığını vurgulayan Bulut, “Emin olun bütün bunlar bu yoldan geçiyor. Yani onların düzenlemiş olduğu etkinlikler çok önemli.” dedi. Başta ODTÜ olmak üzere birçok üniversitenin öğrenci sempozyumlarını desteklediğini ve giderek markalaştığını belirten Bulut, “Hatay, Türkiye’nin en önemli örnek şehridir. Hem sosyal profilleri açısından hem kentin mekanı açısından hem de sınır ili olması açısından birçok boyutuyla büyük fırsatları barındırıyor. Hatay elindeki fırsatları çok iyi değerlendirmesi gereken bir şehir. Üniversite de Hatay için büyük bir fırsattır. Bu fırsatı etkin bir şekilde hayata geçirmenin bir yolu da bunun farkında olmaktır. Bizler öğrencilerimizin farkındayız ve onların düzenledikleri etkinlikler de bizler için büyük bir fırsattır.” diye kaydetti.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’un da söz aldığı sempozyumda Toksoy, “Öğrencilerin düzenlemiş olduğu bu programda olmak ve öğrencilerin arasında olmak beni hakikaten gururlandırdı.” diye konuştu. Bu ve benzeri faaliyetlerin özellikle üniversitede okuyan ve Türk Milleti’nin yarınlardaki ümidi olan gençler açısından çok daha önem arz ettiğini kaydeden Toksoy, uygarlığın temelinin okumayla, sorgulamayla, düşünüp yorumlamayla atılmış olduğunu sözlerine ekledi.

Öğrenci Konseyi Genel Sekreteri Mutlu Kurtoğlu da kongreyi düzenlerken kendilerine destek olan bütün paydaşlara teşekkür ettiği konuşmasında Üniversite Öğrenci Konseyi olarak göreve geldikleri ilk günlerden itibaren 35 bin öğrencinin sorumluluğunu üzerlerinde taşıdıklarını ifade etti. Başarılı olmanın yaptıkları işi en iyi şekilde icra ederek ve daha önceden yapılmayanı ortaya koyarak olacağın kaydeden Kurtoğlu bu kongre vesilesiyle öğrenciler arasında bir sinerji oluşturacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Bulut’un moderatörlüğünde gerçekleşen açılış oturumunda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Eren ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şafak Kaypak, uzmanlık alanlarıyla ilgili birer konuşma yaptı.

Daha sonra öğrencilerin konuşmacı olduğu ve farklı üniversitelerden konukların katkı yaptığı oturumlara geçildi. Öğrenciler, AB-Türkiye İlişkilerinde Kıbrıs Sorunu, AB-Türkiye Hukuku, AB-Türkiye İlişkilerinde Ermeni Sorunu gibi konularda konuşma yaptılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MKÜ öğrencileri Türkiye’nin sorunlarını konuştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir