featured

Restoran Otomasyonu Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Restoranlar, bireylerin sıklıkla uğradıkları ve rahat vakit geçirmeyi bekledikleri mekanlardır. Rahat vakit geçirmenin yanı sıra işletmedeki sipariş, servis, adisyon ve ödeme gibi işlemlerin de hızlı bir şekilde tamamlanması müşterilerde memnuniyet yaratır. Hız unsurunun oldukça önemli olduğu restoran işletmeleri bunu karşılayabilmek için bazı yazılım ve donanımlara ihtiyaç duymuşlardır. Bu yazılımlar “restoran otomasyonu” olarak isimlendirilir. Restoran otomasyonu, tüm restoran süreçlerini ve verilen hizmeti iyileştiren yazılımdır. Tek merkez üzerinden tüm operasyonel süreçler yürütülür. Her ölçekten işletmenin farklı ihtiyaçları olduğu düşünüldüğünde bu yazılımların her işletmenin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi oldukça önemlidir. Siparişlerin alınması ve iletilmesi, stok takibinin eksiksiz yapılması, fatura işlemleri gibi hataya müsait işlemlerin de kusursuz olarak gerçekleşmesi sağlanır.

Restoran Otomasyonu Kullanmanın İşletmeler İçin Faydaları

  • Basılı menüler gerek hijyenik gerek ise güncel olmamaları sebebiyle yerini QR menülere bırakmıştır. Restoran otomasyonlarının sahip olduğu QR menü entegrasyonu ile işletme menüleri her zaman güncel kalmaktadır. Aynı zamanda her ürün ve fiyat değişimi sonrası menünün üzerini çizmek yerine, sistem üzerinde yapılan değişiklikler anlık olarak menüye yansır.
  • Masaya servis, self servis ve paket servis yapan tüm işletmeler için kolaylıklar sağlar. Masa başında el terminali ile sipariş alabilmek, görsel masa planı ile masaları kolaylıkla yönetebilmek, gün içerisinde açılan adisyonların takibini sağlamak… Self servis hizmeti veren işletmeler için bakılırsa barkod okuyucu ile satış yapabilmek, yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar ile entegre olabilmek… Son olarak paket servis hizmeti veren işletmeler için ise kurye takibi yapabilmek, kuryelerin gidecekleri adreslerin ekranda konumlandırılması, müşterilerin alışveriş geçmişlerine kolaylıkla ulaşabilmesi gibi.
  • Tek cihaz üzerinden birçok işlemin gerçekleştirilmesi iş yükünü azaltır. Sipariş ve ödeme alabilme, bilgi fişi ve e fatura düzenleyebilmek oldukça kolaydır. Satış ve ödemeler tek cihaz üzerinden yapılabilir.
  • Çalışan takibi yapılabilir, en verimli çalışanın kim olduğu öğrenilebilir.
  • Gelirlerin verimli bir şekilde yönetilmesini, iletişim ve manuel işlemlerden kaynaklı karışıklıkların önüne geçilmesini sağlar.
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Restoran Otomasyonu Nedir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir