featured

Siyaset Akademisi’nde ilk ders

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Balıkesir programının ardından geldiği Adana’da, AK Parti Siyaset Akademisi’nin 16’ncı dönemini zil çalarak başlattı, ilk dersi verdi.
Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde yaklaşık 300 partiliyle buluşan Bakan Eker, ‘Lider Ülke: Türkiye Yerel Yönetimler ‘Deneyim ve Vizyon Paylaşımı’ konulu dersi anlattı.

Bakan Eker, AK Parti’nin kuruluşunun 150 yıllık bir beklentinin sonucu olduğunu savunup, ekonomik, demokratikleşme ve sivilleşme sorunlarına çözüm için milletin büyük desteğiyle iktidara geldiğini söyledi.

EKER, 24 YILDA 14 BAKANLA ÇALIŞMIŞ
24 yıl süreyle Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda değişik görevler yaptığını, bu süreçte 14 bakan gördüğünü anlatan Bakan Eker, “İstikrar, irade, plan, tatbikat nedir, bunların hepsini yaşadım gördüm. Gelenler kötü niyetli insanlar değildi, bir şeyler yapmak istiyordu. Ama onları besleyen, destekleyen güçlü irade oluşmuyordu. Koalisyon dönemlerini biliyorum; bir bakanlık proje yapar, diğer bakanlık taş koyardı. Güya ortaklardı, ama herkes birbirinin ayağına çelme takmakla uğraşırdı. Bunları da gördük. Onun için biz milletten aldığımız emaneti başımızın üzerinde taşıdık” dedi.

MİLLETİN DEĞERLERİNE YASLANDIK’
AK Parti iktidarının demokratikleşme ve sivilleşme ile ilgili Türkiye’nin idari alanda hissettiği reformları iradeyle, popülist davranmadan hayata geçirdiğini, milletin değerlerine yaslanan bir siyaset anlayışı ortaya koyduklarını anlatan Bakar Eker, özetle şunları söyledi:
“Türkiye bugün bir çok alanda 10 yıl öncesine göre daha demokratik, daha sivil anlayışın hakim olduğu bir ülke. Bürokrasinin etkisi 10 yıl öncesine göre çok ama çok daha az. Bürokrasi artık siyasetin, milletin emrinde. Anadolu’nun kültürel yapısı içinde herkes birbiriyle barış, hoşgörü içinde yaşıyor. Bu medeniyetin şifrelerini, barışın şifrelerini unuttuğumuz dönemlerde problemler oldu.

Biz, parti olarak yerli değerlere sarılıp, tarihten, kültürümüzden, kendi dinamiğimizden güç almak suretiyle milletimiz ile devlet arasında aidiyet duygularını güçlendirdik. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan onur duyduğu, herkesin sistemden, devletinden razı olduğu bir demokratik sivil yapıyı kurmak için çalıştık. İnsan haklarının geliştiği, herkesin hak ve hukukuna riayet edildiği, farklılıkların, inanç, yaşayış, giyim, kuşam, din, düşünce mezhep, etnik köken, her ne ise bütün bu farklılıkları zenginlik kabul edip, ortak değer olarak görerek yaşadığı ve birlikte geleceğe dair umut ve sevgi türküleri yaktığı Türkiye’yi inşa ettik. ”

Eker, dersin son bölümünde Türkiye tarımında gelişmeler başlıklı sunum yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Siyaset Akademisi’nde ilk ders

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir