featured

Gelelim Memleket Meselelerine

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazıma başlarken; Sisli, puslu, zor, yorucu, gergin, bir havada, yapılan yerel seçimler çok önemliydi. Çünkü: Sonuçları, gelecekte yapılacak, seçimleri de etkileyecek yerel seçimlerdi. Yapıldı. Gerçi halen itirazlar var. Resmi sonuçlar açıklanmadı ama: Seçimler yapıldı geldi geçti. Memleketimize milletimize hayırlı olsun. Özellikle de seçimde başarı gösterip seçilen; Başta belediye başkanlarını, meclis üyelerini ve mahalle muhtar ve azalarını tebrik ediyor. Hayırlı başarılı çalışmalar diliyorum.

Seçimler bitti. Memleketi kurtardık. Artık kurtardığımız memleketin meselelerine gelme zamanı geldi. Gelmiş olması lazım. Bende “ Gelelim Memleketin Meselelerine” başlığını yazıma atarak öncelikli, tabi bana göre öncelikli konudan müsaade ederseniz başlamak istiyorum.

Kırıkhan’ımızı hatta Hatay’ımızı belki de Türkiye’yi yakından ilgilendiren çok önemli, önemli olduğu kadarda gerekli olan Vizyonu “ Taşınmazlara yönelik politikaları belirleyen ve yöneten lider kurum olmak” Misyonu “ Taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza etmek, güncellemek ve hizmete sunmak” gibi vizyon ve misyon sahibi olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünü yakından ilgilendiren 6083 Sayılı “ Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Teşkilatları ve görevleri hakkında Kanun Resmi Gazetede Sayı: 25880 ve 19.Temmuz.2005 tarihinde yayınlanmıştır. Ayrıca “Toprak koruma ve Kullanımı Kanunu” Kanun No: 5403 Kanun tarih: 03.07.2005 tarihinde yayınlanmıştır. Bu Kanunların nasıl uygulanacağı ile ilgili 29 maddeden oluşan Bakanlar Kurulu tarafından yürütülen Tüzük yayınlanmıştır. Bu Tüzük;

  1. Kısım: Amaç, kapsam, dayanak ve uygulamaları açıklar.
  2. Kısım: Tarım arazilerinin amaç dışı kullanılması ve korunmasını açıklar.
  3. Kısım: Büyük ovaların belirlenmesi ve korunması ( Büyük ovalarla ilgili kurallar)
  4. Kısım: Kırsal alan düzenlemesi, Arazi toplulaştırılması ve dağıtımının nasıl yapılacağı ile ilgili bilgilerin sırası ile açıklanmıştır.

l. Bölüm: Kırsal alan düzenlemesi

2.Bölüm: Arazi toplulaştırılması

3. Bölüm: Arazi toplulaştırma uygulaması

4. Bölüm: Arazi dağıtımı ve kamulaştırma

5. Bölüm: Çeşitli hükümler olarak nasıl yapılacağı, nasıl uygulanacağı ile ilgili açıklamalar 29 madde halinde yazılarak açıklanmıştır.

Yukarıda Kanun maddesi ve içeriğinin konu başlıklarını yazmamdaki gayem öncelikle bu Kanunun 9 yıl gibi bir süre önce çıkarıldığını.  Daha sonrada bu kanunun çıkarılırken içerik bakımından çok ideal ve işler durumda görüldüğünü belirtmek istedim. Durum böyle olmasına rağmen yani 9 yıl geçmesine rağmen ,” bölgemizden kadastro geçti”. Denilmesinden başka bir işlemin vatandaşa yansıtılmadığı, bilgilendirilmediği, sonucu maalesef bir gerçektir. Bu konuyu hatırlatır, bu kanunun ne zaman hayata geçirileceğini, sorarak bilgilenmek isterim. Bu kanunun ve tüzüğün uygulamasını özel kuruluşlara, ehliyetsiz, bilgi eksikliği ve tecrübesiz şirketlere vererek çözemeyeceğinizi ne zaman anlayacaksınız.? Bu işler tecrübe ve bilgi birikimi olan kurum ve kuruluşlara verilerek, tez elden il denetim kurumu bu işe el atarak, verilen görevlerin sonuçlarını almalıdır.

Aksi halde; Ova, artık tavuk çiftliği, mandıra, hayvan besi ahırı gibi kuruluşların yanında, zeytin ve meyve ağaçları, gelişi güzel ekilerek sonucu belli olmayan bir duruma gelinmiştir. Güzelim yerlerden ekmek parası bekleyen vatandaşların her gün mantar gibi çoğalan, bilinçsizce ekimlere tarımlara son verilmelidir. Açıkça devletin, milletin öz varlığı olan bu verimli arazilerin kullanımı nasıl olmalı, ilgililerden ilgi bekliyorum. Artık bu çilenin bitmesi istediğimi belirterek, daha başka meselelerde buluşmak ümidi ile hoşça kalın sağlıklı kalın diyorum.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gelelim Memleket Meselelerine

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir